Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin compară protestele de stradă cu prăbușirea Imperiului Rus sau a URSS: 'Așa fac teroriștii. Nu așa se face politica'

captura Facebook
vladimir putin

Politicienii responsabili nu ar trebui să recurgă la acțiuni de masă ilegale pentru a-și atinge obiectivele și ambițiile, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri cu studenții, relatează Interfax.

„Toate evenimentele de acest gen despre care tocmai am vorbit - nimeni nu ar trebui să recurgă la ele, încercând să-și apere vreunul dintre obiectivele și obiectivele lor ambițioase, în special în domeniul politicii. Nu așa se face politica, cel puțin responsabil ".

„Am vorbit deja despre astfel de subiecte de multe ori și vreau să subliniez: toți oamenii au dreptul să-și exprime punctul de vedere în cadrul prevăzut de lege”, a spus el și a adăugat că „orice lucru care depășește legea nu este doar contraproductiv, dar periculos ".

El a reamintit că există multe exemple în istoria Rusiei „când situația a depășit cu mult legea și a condus la o astfel de oscilație în societate și stat, din care au suferit nu numai cei care au zguduit statul și societatea, ci și acei oameni care nu au avut nimic de făcut. " Ca exemplu, el a citat evenimentele care au dus la prăbușirea Imperiului Rus și prăbușirea URSS.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

"În niciun caz minorii nu trebuie împinși înainte", a continuat președintele. "Așa fac teroriștii, care conduc femeile și copiii în fața lor. Aici accentul se mișcă puțin, dar în esență este același".

Putin a remarcat încă o dată: "Toți oamenii au dreptul la activitate politică, să își exprime opinia, să-și promoveze opinia în conștiința publică, dar în cadrul legii. Agențiile de aplicare a legii ar trebui să acționeze și în cadrul legii. Ar trebui, de asemenea, să își îndeplinească datoria de serviciu. Sper că vom putea merge mai departe în acest fel. "

El a reamintit soarta participanților la asaltul Capitolului din 6 ianuarie la Washington.

„Ce vor face cu acești oameni? După cum a spus un executiv al FBI:„ Avem brațe lungi. O să-i luăm pe toți, îi vom prinde pe toți, îi vom închide pe toți. "De la cincisprezece la douăzeci și cinci de ani, în ceea ce privește terorismul intern. Au ieșit și cu lozinci politice, dar în afara legii. De ce ar trebui permis totul în afara legii? Nu", a adăugat Putin.

Citește și: Tensiune la Guvern! Ministrul Culturii acuză că a făcut treaba Ministerului Economiei: 'Am blocat practic jumătate din personal'

El a reamintit că în 1993, tancurile au tras asupra clădirii Consiliului Suprem.

"Tinerii nici măcar nu știu acest lucru. Trăgeau din tancuri. Foc direct la clădirea parlamentului. Și asta nu a fost cu mult timp în urmă. Tinerii, dacă sunt școlari, nu l-au văzut și nu l-au auzit. Pentru ei, este ca invazia lui Napoleon la Moscova în 1812. Atât de departe încât nici măcar nu simt nimic. Dar persoanele în vârstă ar trebui să știe acest lucru, ar trebui să-și amintească și în niciun caz, în special persoanele responsabile, nu ar trebui să permită acest lucru ", a spus Putin.

Pe 23 ianuarie, au avut loc acțiuni neautorizate pe stradă în mai multe orașe rusești în sprijinul politicianului arestat Alexei Navalny.

El a fost reținut pe 17 ianuarie la sosirea din Germania și arestat a doua zi până la 15 februarie. Pe 19 ianuarie, asociații săi au lansat un film de investigație despre „palatul lui Putin” din Gelendzhik, care se află sub protecția FSO. Pe 25 ianuarie, Putin a spus că această proprietate nu îi aparține nici lui, nici familiei sale, iar filmul, pe care l-a urmărit în fragmente, era în curs de montaj.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Anterior, secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov a negat de mai multe ori orice legătură între „palat” și Putin, a numit ancheta „ prostie ” și „ afine de înaltă calitate". Peskov a menționat, de asemenea, că oamenii au dreptul să-și exprime nemulțumirea, dar este inacceptabil să facă acest lucru cu acțiuni necoordonate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.