Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin speră într-o rezolvare rapidă a disputelor dintre Rusia şi Belarus

Rusia este încrezătoare că va putea să rezolve o serie de dispute cu Belarus, a declarat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, referindu-se la dezacorduri asupra introducerii de către Moscova de controale la frontiera dintre cele două ţări şi la livrările de energie, relatează Reuters, potrivit agerpres.

'Sunt sigur că vom fi în măsură să găsim o cale de rezolvare', a declarat Putin în cadrul unei conferinţe de presă la Bişkek, capitala Kârgâzstanului, după o întrevedere cu omologul său kârgâz, Almazbek Atambaiev.

Poza care a indignat pe toată lumea. Cum a fost surprinsă consiliera lui Trump în Biroul Oval - FOTO

La începutul lunii februarie, Belarusul a denunţat decizia Rusiei de a introduce controale la frontiera dintre cele două ţări, care fac parte din aceeaşi uniune vamală.

Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) a anunţat la sfârşitul lui ianuarie introducerea de controale în trei regiuni de frontieră cu Belarus, pentru a 'crea condiţiile necesare menite să asigure securitatea frontierei'.

Acest anunţ a intervenit la nici trei săptămâni după decizia preşedintelui Lukaşenko de a suprima regimul de vize pentru cetăţenii din 80 de ţări, printre care toate ţările din UE, SUA şi Japonia, în cazul în care durata şederii în Belarus nu depăşeşte cinci zile.

Controalele la frontiera dintre Belarus şi Rusia au fost suprimate în anii 1990, când cele două ţări au semnat un acord privind integrarea lor politică şi economică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.