Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski avertizează întreaga lume: 'Crize la fel ca în Sri Lanka se pot întâmpla și în alte țări. Sunt provocate de Rusia' - VIDEO

captura Facebook
Volodimir Zelenski

Evenimentele din Sri Lanka sunt cauzate de acțiunile Federației Ruse de a bloca exportul de alimente ucrainene, ceea ce poate duce la explozii sociale în alte țări, a declarat miercuri președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, conferința conducerii asiatice de la Seul. Potrivit acestuia, unul dintre punctele tacticii rusești este un "șoc economic".

"Nu mai este vorba doar despre noi. Uitați-vă la un singur exemplu: evenimentele din Sri Lanka. Creșterea șocantă a prețurilor la alimente și combustibili a provocat o explozie socială. Nimeni nu știe acum cum se va termina acest lucru. Cu toate acestea, știți cu toții că aceleași explozii sunt posibile și în alte țări care afectează criza alimentară și energetică", a spus Zelenski.

Președintele ucrainean a subliniat că blocarea cinică a porturilor maritime ucrainene de către Rusia a dus la agravarea acestor crize, deoarece rușii nu eliberează provizii critice de alimente ucrainene pe piața mondială. De asemenea, în opinia sa, cauza acestor crize a fost "jocul absolut gândit al Rusiei" de a crește prețurile la energie.

În 2022, o nouă criză politică a izbucnit în Sri Lanka din cauza unei lupte pentru putere între președintele Gotabaya Rajapaksa și parlamentul țării. Situația este agravată de proteste și demonstrații antiguvernamentale, ale căror catalizatori au fost crizele alimentare și economice din țară. În timpul protestelor în masă din 9 iulie din Colombo, capitala Sri Lanka, peste 100 de persoane au fost rănite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.