Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Volodimir Zelenski dă din casă: discuția crucială purtată cu cancelarul Austriei

akipress.com
Karl Nehammer

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a mulţumit cancelarului austriac Karl Nehammer şi premierului britanic Boris Johnson pentru vizitele lor la Kiev sâmbătă, transmite dpa. Întâlnirea cu premierul Boris Johnson arată că "nu există obstacole în calea libertăţii", a spus el într-un mesaj video difuzat sâmbătă seara. "Conducerea asumată de Regatul Unit în acordarea asistenţei necesare ţării noastre, în special în ceea ce priveşte apărarea, precum şi leadershipul în politica de sancţiuni vor rămâne pentru totdeauna în istorie", a spus Zelenski, adăugând că au discutat de asemenea noi sancţiuni.

Preşedintele Zelenski a mai spus că cererea Ucrainei de aderare la UE se numără printre subiectele discutate cu Nehammer, cancelarul austriac susţinând "o perspectivă clară a aderării Ucrainei" la Uniune,"cât mai curând posibil".

"Am auzit, de asemenea, promisiunea că Austria, împreună cu partenerii săi din Uniunea Europeană, îşi va continua politica de sancţiuni împotriva Rusiei până când va avea loc restabilirea completă a securităţii reale în regiunea noastră. Până când Rusia îşi retrage toate trupele de pe teritoriul suveran al Ucrainei", a declarat liderul de la Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.