Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vot final - facilități pentru cadrele didactice!

Senatul a votat în unanimitate o lege utilă pentru cadrele didactice, inițiată și susținută și de PNL. Copiii cadrelor didactice și ai personalului didactic auxiliar în activitate vor fi scutiți de plata taxelor de înscriere la facultate și de plata căminelor și internatelor. De aceleași facilități vor beneficia și  copiii personalului didactic şi didactic auxiliar pensionat din sistemul de învăţământ, precum şi copiii orfani de unul sau ambii părinţi care au activat în acest domeniu.

Acestea sunt facilități țintite pentru stimularea cadrelor didactice și pentru îmbrățisarea meseriei de dascăl. Cadrele didactice merită aceste beneficii. Performanța trebuie formată, încurajată și susținută! Această lege vine ca răspuns la o parte dintre cerințele cadrelor didactice.

Prin votul din plenul Senatului am demonstrat că proiectele din educație nu au culoare politică și sper ca această logică să se păstreze în continuare. Educația și propunerile legislative formulate în sprijinul sistemului de învățământ românesc nu trebuie să sufere din cauza confruntărilor politice dintre parlamentari. Legile trebuie să fie făcute în sprijinul cetățeanului și nu a intereselor unor politicieni. Sper ca toți colegii mei să înțeleagă acest principiu elementar și să se fluidizeze traseul legislativ al proiectelor de lege din domeniul Educației.

Voi urmări în continuare în Parlament combaterea deficitelor din educație, etica și calitatea învățământului românesc. EDUCAȚIA are nevoie de o strategie durabilă, nu de „momeli electorale”. Viitorul copiilor este construit la școală, iar școala trebuie întărită și susținută.

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.