Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incluziunea socială şi combaterea abandonului!

content-image

Vot în Parlament pentru diminuarea abandonului şcolar şi încurajarea tinerilor să meargă la şcoală.

Astăzi am demonstrat că drepturile copiilor la educație sunt mai presus de apartenența politică.

Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților a votat în unanimitate două proiecte de lege importante pentru întreg sistemul educațional:

1. Prima inițiativă legislativă prevede ca toți copiii cadrelor didactice, ai cadrelor didactice auxiliare sau pensionare, chiar şi copiii orfani ai căror părinți au lucrat în sistemul educațional să fie scutiți de la plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în universități, să beneficieze de gratuitate în cămine și internate.

2. A doua propunere vine în sprijinul școlilor și al copiilor din zonele izolate unde se va permite formarea grupelor şi a claselor chiar dacă numărul elevilor este sub efectiv. În acest moment copiii din aceste zone abandonează şcoala din cauza faptului că cea mai apropiată şcoală se află la zeci de kilometri, iar transportul acestor copii nu poate fi asigurat de către autoritățile locale. În momentul în care am inițiat această inițiativă legislativă am urmărit sutele de elevi care nu merg la şcoală în zone izolate precum Delta Dunării, în zonele montane sau alte localităţi izolate geografic în care sunt foarte puţini copii. Dreptul la învățătură este un drept constituțional şi trebuie acordat fiecărui copil.

Aceste două proiecte legislative au fost inițiate de către TOŢI deputații comisiei de Învățământ, neținându-se cont de apartenența politică. Îmi doresc ca şi alte proiecte vitale pentru sistemul educaţional să întrunească o majoritate largă în Parlament.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.