Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea rea face ravagii în Capitală - 11 accidente rutiere au avut loc în ultimele ore

Inquam Photos / Octav Ganea
zapada viscol iarna

11 accidente rutiere au fost înregistrate pe raza Capitalei în ultimele 24 de ore, informează Brigada Rutieră. Ca urmare a unor lucrări la infrastructura rutieră, miercuri, Brigada Rutieră din cadrul poliției Capitalei a instituit restricții de circulație în mai multe zone, scrie Mediafax.

Traficul rutier a fost deviat sau restricționat parțial pe Șos. Pantelimon - Cora, Șos. Panduri – Str. Dr. Bagdasar, Drumul Taberei – Str. Brașov, Drumul Taberei – Str. Sibiu, Drumul Taberei – Str. Romancierilor și Bd. Dimitrie Cantemir între Str. Drumea Rădulescu și Str. Lânăriei. Totodată, polițiști rutieri au restricționat circulația și pe Spl.Independenței unde au fost instalate mai multe puncte de lucru și pe arterele Sos. Virtuții – zona Lukoil, Splaiul Unirii – Șos. Mihai Bravu, Statuie Kogălniceanu (bretea), Șos. Petricani intersecție cu Str. Fabrica de Glucoza, Calea Văcărești nr. 356-358, banda I de circulație – doar pe timpul nopții, în weekenduri și în timpul vacanței și pe Str. Dezrobirii, sensul de mers dinspre Str. Roșia Montană către Bd. Uverturii.

Șoferii vor trebui să evite și zona străzilor Gheorghe Manu, Fabrica de Glucoză, unde au loc lucrări de supralărgire.

Citește și: O celebră prezentatoare TV este în DOLIU - Mama ei a murit de Ziua Recunoștinței

"În condițiile avertizărilor meteorologice emise de ANM, Cod Galben, se așteaptă în cursul zilei de azi, în București, intensificări ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă și depuneri de gheață.
Polițiștii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna in condiții de siguranță, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale și oglinzilor retrovizoare", informează Brigada Rutieră.

Totodată, polițiștii rutieri amintesc faptul că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone sau cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, valoarea unui punct amendă fiind de 145 lei. În afară de sancţionarea cu amendă, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.