Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia: noi sancțiuni din partea Uniunii Europene vor veni oricum

infonews.ge
steag Rusia UE

Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat că Moscova nu așteaptă noi sancțiuni din partea Uniunii Europene din cauza evenimentelor legate de zborul companiei Ryanair pe ruta Atena-Vilnius, relatează cotidianul Rossiiskaia gazeta.

Dar, după cum a subliniat reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, Moscova pornește de la faptul că sancțiuni împotriva Rusiei vor apărea indiferent de evenimentele în derulare.

Zaharova a amintit că Moscova a declarat în repetate rânduri că ”nu așteaptă sancțiuni”. ”Aceste sancțiuni nu merită așteptate, nici anticipate, nici analizată apariția lor. Ele apar de la sine, indiferent de evenimente. Ele pot fi adaptate la evenimente, dar pot să nu fie adaptate sau pot fi create evenimente pentru a introduce o nouă porție de sancțiuni. De aceea, cuvântul ”așteptăm”, ”așteptare”, ”așteptați” nu trebuie, în general, folosit”, a subliniat reprezentanta oficială a MAE rus, pe canalul ”Soloviov LIVE”, de pe YouTube.

Zaharova a comentat, de asemenea, în direct la postul de radio ”Komsomolskaia pravda”, declarația neașteptată a Londrei privind necesitatea introducerii de sancțiuni împotriva gazoductului ”Nord Stream-2” din cauza incidentului cu cursa Ryanair.

”Știți, ”oamenii de știință britanici” au ajuns un fel de piază rea. Am impresia că pe drum este și ”logica britanică” – ca un fel de meme nou. Nu știu dacă Londra chiar vrea să obțină acest efect, dar, într-un fel sau altul, acesta este cursul”, a apreciat Zaharova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.