Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski se roagă pentru Ucraina la Liov, într-un moment crucial al războiului: 500 de zile de luptă

The Economist
zelenski

Preşedintele Volodimir Zelenski, întors dintr-un mini-turneu care l-a dus în Bulgaria, Cehia, Slovacia şi Turcia, s-a dus sâmbătă seară la Liov, unde, la împlinirea a 500 de zile de la declanşarea războiului rus de agresiune, a luat parte la o slujbă de rugăciune pentru Ucraina, informează un comunicat al Preşedinţiei ucrainene, potrivit news.ro.

În cadrul unei vizite de lucru în regiunea Liov, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a participat la evenimentul de rugăciune "Dumnezeu să salveze Ucraina! 500 de zile de rezistenţă şi victorie", anunţă Preşedinţia ucraineană.

Slujba a avut loc în apropierea monumentului lui Taras Şevcenko din Liov, unde reprezentanţi ai clerului şi lideri ai organizaţiilor religioase au rostit rugăciuni pentru Ucraina.

„Ei s-au rugat pentru victoria ţării noastre şi pentru o pace dreaptă. Liderii spirituali au cerut mijlocire şi putere pentru apărătorii patriei noastre, binecuvântări pentru autorităţile ucrainene şi mântuire pentru toţi cei afectaţi de război. Ei s-au rugat, de asemenea, pentru restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei”, precizează comunicatul de la Kiev.

La evenimentul de rugăciune a avut acces şi publicul, iar printre alţi oficiali prezenţi s-au numărat prim-ministrul Denis Şmîhal, şeful biroului prezidenţial Andrii Iermak şi primarul din Liov, Andrii Sadovi

Liovul, oraş vestic aflat la 70 de km depărtare de graniţa cu Polonia, a fost lovit săptămâna aceasta de cel mai sângeros atac rusesc de la începutul războiului, soldat cu zece morţi şi 45 de răniţi în rândul civililor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.