Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi tristă pentru Custodele Coroanei Române: 'A fost un mare sfătuitor al Regelui Mihai şi al meu, dar şi un prieten de neînlocuit'

click.ro
Margareta si Radu Duda

Mihnea Constantinescu a fost un ilustru funcţionar public al României de astăzi, puţini sunt cei care au servit statul român cu atâta abnegaţie şi răbdare, a afirmat Custodele Coroanei Române, Margareta, într-un mesaj de condoleanţe transmis, duminică, la moartea fostului ambasador. 

"Am aflat cu nesfârşită tristeţe despre dispariţia prematură şi neaşteptată a ambasadorului Mihnea Constantinescu. Pentru douăzeci de ani, el a fost un mare sfătuitor al Regelui Mihai şi al meu, dar şi un prieten de neînlocuit. A început, cu mulţi ani în urmă, primele vizite NATO ale tatălui meu, alături de Jonathan Eyal, Simina Mezincescu, Mihnea Motoc şi Constanţa Iorga. A fost unul din cei mai constanţi şi mai solizi, mai discreţi şi mai profesionişti membri ai Casei mele", se arată în mesajul Custodelui Coroanei Române, conform Mediafax.

Stenograme EXPLOZIVE - Florin Iordache, către reprezentanții Comisiei de la Veneția: 'Prioritare pentru noi sunt deciziile CCR'


În mesajul citat se mai subliniază faptul că Mihnea Constantinescu a fost o personalitate respectată de întreaga familie regală. 

"Regele Mihai a avut profundă simpatie şi încredere în Mihnea, pe care l-a decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Comandor, cu Decoraţia Regală Nihil Sine Deo şi cu Crucea Casei Regale a României. A fost membru al Consiliului Regal şi o respectată personalitate în întreaga noastră familie. Începând cu 5 decembrie 2017, Mihnea a fost unul dintre cei trei consilieri regali personali ai mei. Mihnea a fost fără întrerupere alături de noi, în momente grele şi în momente fericite", a adăugat Majestatea Sa Margareta.

Interviu INCENDIAR cu șeful Hidroelectrica: 'Băieţii deştepţi' din energie nu au dispărut, încă ne pândesc la cotitură


Totodată, ea a subliniat rolul important pe care l-a avut Mihnea Constantinescu în politica externă. 

"Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost un ilustru funcţionar public al României de astăzi. Puţini sunt cei care au servit statul român cu atâta abnegaţie şi răbdare, cu atâta decenţă, într-un sistem caracterizat adesea de contrariul calităţilor lui. Politica externă a ţării noastre îi datorează mult, ca şi legătura României cu Republica Moldova. Sistemul guvernamental a avut în Mihnea un stâlp de rezistenţă. Niciodată excesiv de optimist, niciodată înfrânt de veşti proaste sau de clipe de deznădejde, Mihnea a plecat la ceruri discret, aşa cum a trăit, atent să nu stânjenească pe nimeni cu prezenţa lui. Principele Radu şi cu mine trimitem familiei îndoliate gândurile cele mai bune şi compasiunea noastră!", a mai declarat Custodele Coroanei Române. 

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă la 57 de ani, într-un spital din Nisa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.