Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zimbabwe: Noul președinte face apel la unitate și pace în urma violențelor izbucnite după rezultatul alegerilor electorale

zimbabwe

Emmerson Mnangagwa, noul președinte ales din Zimbabwe, a făcut un apel la unitate și pace în urma violențelor izbucnite săptămâna aceasta, după rezultatul alegerilor electorale din țară, relatează BBC, potrivit Mediafax.

Președintele a declarat că își dorește instaurarea păcii și că va deschide o investigație privind uciderea a șase persoane în cadrul protestelor izbucnite în urma alegerilor electorale.

Nelson Chamisa, liderul opoziției, a descris victoria președintelui drept „un afront împotriva dorinței poporului”.

Alegerile recente au fost primele de la demisia președintelui Robert Mugabe.

Citește și: Fenomen rar la New York: O tornadă a devastat zone din Queens avariind numeroase locuinţe şi doborând copaci

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Mnangagwa a declarat că Nelson Chamisa poate avea „un rol crucial în viitorul țării”. Acesta i-a propus liderului opoziției să i se alăture în apelul la pace și unitate în țară și a promis că libertatea cetățenilor va fi respectată.

În urma alegerilor, Chamisa a criticat rezultatul ca fiind corupt și a declarat că Alianța MDC va lua toate măsurile legale și constituționale pentru a-l contesta.

Chamisa a transmis alegătorilor că are dovezi clare că buletinele de vot au fost transpotate cu ajutorul unor camioane deschise, lucru care a permis oricui să le modifice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.