Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'The Salesman' a fost desemnat cel mai bun film străin la Premiile Oscar 2017

www.sideonetrackone.com

"The Salesman", o coproducţie Iran-Franţa, a primit, duminică, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, în cadrul celei de a 89-a ediţii a premiilor Academiei americane de film.

La această categorie au mai fost nominalizate producţiile "Toni Erdmann" (Germania), "A Man Called Ove" (Suedia), "Land of Mine" (Danemarca) şi "Tanna" (Australia).

În regia lui Asghar Farhadi, care a semnat şi scenariul, cu Taraneh Alidoosti, Shahab Hosseini şi Babak Karimi în roluri principale, filmul "The Salesman" spune povestea unui cuplu de actori iranieni a căror viaţă se complică într-o perioadă în care sunt nevoiţi să se mute într-o altă locuinţă şi repetă rolurile din celebra piesă a lui Arthur Miller, "Death of a Salesman".

Citește și: Viola Davis, premiată cu Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin

Aceasta este cea de-a doua victorie iraniană la secţiunea rezervată filmului străin şi vine la cinci ani după ce drama "A Separation", a aceluiaşi Asghar Farhadi a câştigat prestigiosul premiu Oscar pentru film străin.

Farhadi, alături de actriţa din rolul principal, Taraneh Alidoosti, a anunţat încă de acum o lună că nu va participa la ceremonia Oscar în semn de protest faţă de decretul preşedintelui american Donald Trump privind interdicţia de călătorie pentru şapte ţări predominant musulmane, printre care şi a sa.

Regizorul iranian a ales doi cetăţeni iraniano-americani, o femeie inginer şi un fost om de ştiinţă de la NASA, pentru a-l reprezenta la Oscar. Anousheh Ansari a citit un mesaj din partea regizorului, anunță Agerpres.

"Absenţa mea este motivată de respectul pe care-l port oamenilor din ţara mea şi celor din celelalte şase ţări care au fost trataţi fără respect de această lege inumană care interzice intrarea imigranţilor în SUA (...) Divizarea lumii între categoriile noi şi duşmanii noştri generează frică, o justificare mincinoasă pentru agresiune şi război", conform mesajului cineastului iranian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.