Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

100 de profesori au protestat la Drobeta-Turnu Severin

pixabay.com
protest inedit

În mai multe oraşe din ţară, sute de profesori au protestat astăzi, acuzând lipsa de finanţare a învăţământului românesc şi veniturile reduse ale cadrelor din educaţie. Pe lista nemulţumirilor figurează dezavantajele pe care le-ar aduce noua lege a salarizării, anularea majorărilor salariale cu 25%, neplata restanţelor salariale câştigate în urma unor hotărâri judecătoreşti, calculul incorect al unor sporuri şi cuantumul mic al pensiei pentru cei care au lucrat în învăţământ.

La Drobeta Turnu Severin, aproximativ o sută de profesori au ieşit în stradă, conform romania-actualitati.ro. El spune că sindicaliştii se consideră minţiţi pentru că nu li s-au mărit salariile cu 20% de la 1 iulie. Ion Zoican, preşedintele FSLI, Mehedinţi: Salariile în învăţământ sunt foarte mici. În perspectiva majorării lor, noi vom ajunge undeva în anul 2022 la 500 de euro pentru un debutant, ceea ce este foarte, foarte puţin, salariul brut, mă refer.

Deşi s-au majorat salariile cu 10-12% la 1 ianuarie 2017, sporul a rămas pentru 2016. În învăţământ o pensie nu depăşeşte 2.000 de lei. În general sunt cuprinse între 1.200 şi 1.600 de lei. Cu atât iese un cadru didactic după 40-45 de ani de vechime şi muncă în învăţământ. Un alt aspect sunt hotărârile judecătoreşti. Guvernul României are o restanţă la noi. Pe anul 2017 trebuia să achite ultima tranşă a hotărârilor judecătoreşti şi nu a onorat-o, nu au cuprins bani în legea bugetului. Profesorii vor şi o nouă lege a educaţiei, dar şi programe şcolare adaptate la piaţa muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.