Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început ședința Coaliției: Dragnea, Tăriceanu și Tudose discută temele FIERBINȚI

Inquam Photos / Octav Ganea
Dragnea Tariceanu

Coaliţia PSD - ALDE discută miercuri pe tema sesizării Curţii Constituţionale în legătură cu dosarul Belina, în condiţiile în care, cu o zi în urmă, liderii celor două formaţiuni au făcut declaraţii contradictorii pe acest subiect, informează news.ro.

La ședință participă președintele PSD Liviu Dragnea, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, premierul Mihai Tudose, dar și miniștri din Guvern.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că este finalizat proiectul sesizării cu privire la un presupus conflict juridic între puterea judiciară şi cea executivă determinat de deschiderea de către DNA a dosarului Belina şi că forma finală va fi discutată inclusiv în şedinţa coaliţiei. Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a fost ceva mai prudent, anunţând că o va lua o decizie pe acest subiect după ce va primi de la experţii în drept constituţional de la Senat date şi elemente suplimentare privind conţinutul şi oportunitatea sesizării. Alte posibile teme de discuţie la şedinţa coaliţiei sunt calendarul adoptării modificărilor la legile Justiţiei, în funcţie de care se va decide modalitatea de promovare a acestora, dar şi detalii ale proiectului de buget pe anul viitor.

Întrebat dacă se va ajunge până la urmă la Curtea Constituţională cu o contestaţie privind dosarul Belina, Liviu Dragnea a răspuns: ”Eu cred că se va ajunge”.

El a precizat că proiectul sesizării este gata, iar forma finală va fi gata azi sau mâine (miercuri - n. red.).

Totuşi, Liviu Dragnea a evitat să spună cine va trimite sesizarea către CCR, el sau Călin Popescu Tăriceanu, dar a susţinut că subiectul va fi discutat în şedinţa coaliţiei de miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.