Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevărul despre 'jurnalistul' lovit la televiziunea din Rusia: Ce legături are cu România / VIDEO

Tomasz Maciejczuk

A surprins pe toată lumea când a spus că salariile din România sunt mai mari ca cele din Rusia. A luat bătaie în direct la o televiziune, dar nimeni nu ştie foarte multe despre el. Dar cine este însă cu adevărat Tomasz Maciejczuk? „Un aventurier învăluit într-o aură de jurnalist și activist civic, cu un profil foarte dubios”. Așa îl descriu mai mulți ziariști din Polonia, Ucraina și România pe Tomasz Maciejczuk, tânărul lovit într-un studio al televiziunii ruse TV Țentr după ce a spus că salariile din România sunt mai mari decât în Rusia.

Citește și: SONDAJUL care zguduie scena politică: USR a depăşit PNL

Lui Maciejczuk i s-a interzis, anul acesta, accesul pe teritoriul Ucrainei chiar de serviciile secrete de la Kiev, care îl acuză că este agent de propagandă al Rusiei. Polonezul a fost la București anul trecut, timp de câteva zile. După ce s-a aflat alături de manifestanții din Kiev care cereau plecarea de la putere a președintelui ucrainean Viktor Ianukovici, Tomasz Maciejczuk a apărut surprinzător, anul acesta, în tabăra celor care militau, în Olanda, împotriva ratificării Acordului de Asociere UE-Ucraina. Olandezii au respins prin referendum, în aprilie, documentul.

Citește și: Dacian Cioloş dă semnalul: 'A instituit frica, intoleranţa, duplicitate'

Pe 29 aprilie 2016, la nici o lună după referendumul din Olanda, Tomasz Maciejczuk încearcă să intre în Ucraina venind din Polonia, dar este oprit la graniță. „Serviciul de Securitate ucrainean mi-a interzis să vizitez Ucraina timp de cinci ani. Sunt periculos pentru guvernul ucrainean”, a comentat el ironic, pe Twitter, unde a și postat o poză cu interdicția aplicată pe pașaport.

Menționarea salariilor românilor în discuția din studioul televiziunii TV Țentr nu este chiar întâmplătoare. Tomasz Maciejczuk a văzut cu ochii lui care este nivelul de trai în România în toamna anului trecut, când s-a aflat la București pentru câteva zile. Andrei D. este unul dintre jurnaliștii români care, sub protecția anonimatului, ne-a declarat că a corespondat online cu polonezul înainte și în prima zi a sederii sale în România. „I-am cerut numărul de telefon să ne întâlnim în București, dar mi-a spus că nu are. Apoi nu mi-a mai răspuns la mesaje, pe Facebook”, spune Andrei D, conform Digi 24.  În București, Tomasz Maciejczuk a filmat un clip de aproape 10 minute, în care le adresează mai multor tineri români.

Citește și: Noi incidente grave în complexul groazei: Mai mulţi oameni răniţi la Therme

Tomasz Maciejczuk nu apare în imagini și nici nu a vrut să i se audă vocea. Potrivit surselor digi24.ro, el a filmat și a predat clipul lui Anatolii Șarii, un disident ucrainean care a locuit multă vreme în Lituania. De altfel, clipul a fost postat pe YouTube de Șarii, care și apare în primele cadre. În înregistrarea video sunt cadre pe care le regăsim în clipurile de propagandă antiromânești clasice, mai exact imagini cu cerșetori din zona centrală a Capitalei, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.