Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALEGERI ANTICIPATE în Marea Britanie: Anunțul făcut de Theresa May - UPDATE

reuters
Theresa May

UPDATE 1 : Şefa executivului britanic, Theresa May, a anunţat marţi că a decis 'fără tragere de inimă' să convoace alegeri generale anticipate pentru data de 8 iunie şi a declarat că guvernul are planul potrivit pentru a negocia termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar că are nevoie de unitate politică la Londra, informează Reuters şi EFE.

Într-un anunţ-surpriză făcut în faţa reşedinţei sale oficiale din Downing Street, May şi-a comunicat decizia de a nu mai aştepta până în 2020, an în care trebuia să aibă loc următorul ciclu electoral. 'Tocmai am prezidat reuniunea cabinetului unde am căzut de acord că guvernul ar trebui să convoace alegeri generale pentru data de 8 iunie', a spus şefa executivului de la Londra.

content-image

'Este în interesul naţional', a insistat May, citată de Xinhua. În opinia ei, singura cale de a garanta stabilitatea pentru anii ce vor urma este organizarea de alegeri anticipate, potrivit Reuters.

Ea şi-a avertizat totodată oponenţii politici că greşesc atunci când cred că Marea Britanie va schimba cursul Brexitului. Totodată, May a acuzat opoziţia că slăbeşte poziţia guvernului de la Londra în cadrul negocierilor cu UE.

AFP aminteşte că, pentru a valida organizarea scrutinului, Theresa May trebuie să obţină acordul Parlamentului cu o majoritate de două treimi.

UPDATE: Şefa executivului britanic, Theresa May, a anunţat marţi că a decis convocarea de alegeri generale anticipate pentru data de 8 iunie, informează Reuters şi EFE.

Într-o declaraţie-surpriză făcută în faţa reşedinţei sale oficiale din Downing Street, May şi-a comunicat decizia de a nu mai aştepta până în 2020, an în care trebuia să aibă loc următorul ciclu electoral.

Ştire iniţială: Şefa executivului britanic, Theresa May, va anunţa că intenţionează să organizeze alegeri anticipate la 8 iunie, a scris marţi Laura Kuenssberg, editor politic al BBC, pe contul ei de Twitter, citând o sursă, transmite Reuters, care menţionează că nu a putut confirma informaţia, scrie agerpres.ro.

EFE relatează că Theresa May urmează să facă 'un anunţ important' marţi, la ora locală 11:15, în faţa reşedinţei oficiale din Downing Street, a informat un purtător de cuvânt, care nu a precizat natura declaraţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.