Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA, în vizită la CNSAS

hans klemm

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii are un rol important de jucat în efortul României de a se împăca cu trecutul comunist, a afirmat ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, care a vizitat luni CNSAS. 

"CNSAS are un rol important de jucat în efortul României de a se împăca cu trecutul comunist. Vederea numărului mare de volume cu dosare şi explicaţiile date despre ele sunt esenţiale pentru a înţelege şi mai bine experienţele prin care a trecut România", a spus ambasadorul american după vizită, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA. 

Preşedintele CNSAS, Dragoş Petrescu, şi membri ai Colegiului Consiliului i-au prezentat ambasadorului activitatea instituţiei şi misiunea sa şi au făcut un tur al arhivelor. 

Conform sursei citate, Hans Klemm şi reprezentanţii Ambasadei SUA în România au mers la CNSAS să afle la faţa locului modul în care Consiliul administrează, investighează şi oferă acces la dosarele pe care Securitatea le-a făcut multor români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.