Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall, veste URIAȘĂ de la Viena: 'Am găsit soluția pentru sediul de la Bruxelles'

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a afirmat că a găsit soluţia pentru sediul de la Bruxelles necesar activităţilor României pe perioada preşedinţiei ţării noastre la Consiliul Uniunii Europene. 

"Sunt mulţumită că am rezolvat una dintre cele mai importante probleme din punct de vedere logistic şi de reprezentare, şi anume sediul necesar activităţilor noastre la Bruxelles pe perioada preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. În această perioadă, am analizat cele mai bune oferte şi am identificat şi aprobat, la nivelul MAE, cea mai bună soluţie, care răspunde nevoilor logistice şi de reprezentare necesare desfăşurării activităţilor atât în perioada premergătoare preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, cât şi pe perioada preşedinţiei (primul semestru al anului 2019)", a declarat, pentru AGERPRES, Ana Birchall.

Reducerea pedepselor pentru deținuți, ADOPTATĂ în Parlament


Potrivit acesteia, chestiunea sediului de la Bruxelles necesar pentru perioada preşedinţiei României la Consiliul UE va fi abordată în curând în şedinţă de Guvern. 

"Sper eu ca această propunere să fie aprobată în cel mai scurt timp în şedinţă de Guvern, astfel încât să mandatăm reprezentantul României la Bruxelles să înceapă negocierile tehnice pentru închirierea acestui spaţiu", a mai spus Birchall. 

Surse oficiale au declarat pentru AGERPRES că este vorba despre sediul fostei preşedinţii slovace la Consiliul UE.

Joc la rupere în coaliția de guvernare: armistițiu între Dragnea și Tăriceanu


În ceea ce priveşte sediul din România necesar pentru activităţile de pe perioada preşedinţiei ţării noastre la Consiliul UE, ministrul Ana Birchall a precizat că în acest moment discuţiile sunt "avansate". 

"Pentru asigurarea spaţiilor necesare pentru întâlnirile care vor fi organizate în România (cel puţin 200) şi a sediului necesar pentru activităţile administrativ-logistice, suntem în discuţii avansate şi analizăm ofertele pentru a identifica cele mai bune soluţii, astfel încât să fim la înălţimea aşteptărilor pentru organizarea unei preşedinţii de succes", a mai afirmat Birchall. 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, se află marţi la Viena, făcând parte din delegaţia oficială care îl însoţeşte pe premierul Sorin Grindeanu în vizita pe care acesta o efectuează în Austria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.