Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antoine Griezmann, mai TARE decât Messi și Ronaldo

www.espnfc.com
Antoine Griezmann

Internaționalul francez Antoine Griezmann, 25 ani, atacantul echipei Atletico Madrid, a fost desemnat cel mai bun jucător din sezonul 2015-2016 al campionatului de fotbal al Spaniei, a anunțat La Liga, luni, în cadrul unei gale desfășurate la Palatul Congreselor din Valencia, relatează AFP.

Griezmann (38 de selecții), care figurează pe lista de 30 de jucători nominalizați pentru ''Balonul de Aur'' de către France Football, a înscris 22 de goluri în sezonul trecut pentru ''colchoneros'' în 38 de meciuri și a oferit 5 pase decisive, terminând pe locul al treilea în La Liga, la trei puncte de campioana FC Barcelona.

Argentinianul Lionel Messi a fost ales cel mai bun atacant din campionatul Spaniei, iar uruguayanul Luis Suarez (ambii de la FC Barcelona) a fost cel mai bun marcator (''pichichi''), cu 40 de goluri, el primind titlul ce cel mai bun jucător non-european, ''World player''.

Citește și: Se pregăteşte o mutare ŞOC în fotbalul românesc: 'Pe Hagi nu pot să-l aresteze'

Coechipier cu Griezmann la Atletico, uruguayanul Diego Godin a fost desemnat cel mai bun fundaș din La Liga, ăn timp ce croatului Luka Modric, de la Real Madrid, i-a revenit titlul de cel mai bun mijlocaș.

''Antoine merita'' (titlul, n. red.), a apreciat președintele clubului Atletico, Enrique Cerezo, care a explicat absența francezului de la eveniment prin faptul că a primit un apel telefonic personal în momentul îmbarcării în avion și a fost nevoit să rămână la Madrid.

Atletico a mai cucerit și alte trofee, antrenorul Diego Simeone fiind desemnat cel mai bun tehnician, iar slovenul Jan Oblak a fost ales cel mai bun portar.

Griezmann își completează astfel colecția de trofee, după cele de cel mai bun jucător și de golgheter al turneului EURO 2016, unde a ocupat locul al doilea cu naționala Franței.

Fotbalistul a fost desemnat cel mai bun jucător al lunii septembrie în prima ligă spaniolă, marcând deja de șase ori în opt meciuri de campionat. Însă nu are niciun gol în ediția actuală a Ligii Campionilor, după 7 goluri în 13 partide și o finală jucate în sezonul anterior.

Griezmann a obținut premiul de cel mai bun jucător din campionatul spaniol pe baza unei statistici realizate de un site de specialitate, distincțiile pe posturi fiind votate de căpitanii echipelor din campionat, anunță Agerpres.

De notat vă vedeta Cristiano Ronaldo (Real Madrid), favorit la câștigarea Balonului de Aur, după ce a reușit în acest an să obțină cele mai importante trofee europene la nivel de club (Liga Campionilor, cu Real Madrid) și și națională (EURO 2016, cu Portugalia), nu a obținut nicio distincție la gala de la Valencia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.