Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șapte persoane, reținute de procurorii DIICOT pentru constituirea de grup infracțional

diicot3

La data de  17.01.2017  procurori D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea  pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Horodinschi Răzvan-Ionuț,  Ferariu Sorinel, zis „Porumbel, Buză Adrian,Oncică Marius, Răuţ Petronela, Creţu Cătălin – Constantin şi Pascariu Mitică pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată în formă continuată.

În cauză există suspiciunea  rezonabilă că în perioada martie 2015 - ianuarie 2017  inculpaţii  au constituit pe raza judeţului Iaşi  un grup infracțional organizat specializat în contrabandă calificată cu țigări, din Republica Moldova.

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la DNA: 'Directorul uns' de Radu Mazăre, urmărit penal

S-a reţinut că în perioada infracţională, membrii grupului au introdus în România  mai multe baxuri de țigări, pe care ulterior le-au fi comercializat unor persoane de pe raza județelor Vrancea și Iași.

La data de 16 ianuarie 2017 procurorii D.I.I.C.O.T. – B. T.  Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea  i-au depistat în flagrant delict  pe inculpaţi, în municipiul Iași, în timp ce ofereau spre comercializare 20.000 de  țigarete de contrabandă.

30 de morţi după prăbuşirea mall-ului din Teheran - FOTO/VIDEO

Cu ocazia  percheziţiilor domiciliare au fost ridicate  alte 36.560 de țigări de contrabandă, 14.090 de lei, 2.080 de euro și 15 telefoane mobile, fiind indisponibilizat un autoturism.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și Serviciului pentru Acțiuni Speciale  - I.P.J. Vrancea.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.