Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata turcă a EXECUTAT 163 de refugiaţi sirieni, dintre care 13 erau copii - OSDO

Trupele turce au ucis în mod deliberat civili sirieni refugiaţi care încercau să treacă graniţa, a acuzat marţi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul la Londra, precizând că numărul total al victimelor a crescut la 163, printre care 13 copii, transmite DPA, potrivit agerpres.

Luni, în cele mai recente incidente de acest fel, şapte civili au fost ucişi în trei locuri diferite pe linia frontierei, a indicat OSDO.

Grupul de monitorizare a cerut 'autorităţilor turce să deschidă coridoare sigure pentru refugiaţii sirieni, similare celor deschise pentru militanţi'.

Citeşte şi: SULTANUL Erdogan va conduce Turcia prin decrete

Totodată, OSDO a cerut ONU şi Uniunii Europene să exercite presiuni pentru ca Turcia să-şi schimbe politica faţă de persoanele ce fug din calea războiului. În acelaşi timp, Observatorul a cerut Ankarei să-i aducă în faţa justiţiei pe militarii vinovaţi de împuşcarea unor refugiaţi.

Graniţa turco-siriană a fost practic închisă pentru majoritatea refugiaţilor începând din primul trimestru al lui 2015, în pofida declaraţiilor Ankarei că frontiera rămâne deschisă.

Mai mult de 2 milioane de sirieni trăiesc deja în Turcia ca refugiaţi.

Potrivit OSDO, împuşcările şi bătăile aplicate de militari turci refugiaţilor în ultimele 18 luni la graniţă indică 'existenţa unei decizii de împiedicare a refugiaţilor sirieni să intre pe teritoriul Turciei'.

Citeşte şi: Regimul de la Ankara ordonă o nouă arestare în rândul Opoziţiei

Turcia, un aliat crucial al grupărilor armate siriene de opoziţie, le permite unora dintre ele să-i traverseze teritoriul şi să opereze în interiorul ţării.

Timp de mai mulţi ani, graniţa turco-siriană a fost traversată de persoane care încercau să se alăture grupărilor armate, inclusiv extremişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.