Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac dur al liberalilor la adresa Puterii: 'SOS! Oamenii au nevoie de ajutor imediat'

Atac dur al liberalilor la adresa puterii. Un deputat PNL spune că familiile victimelor din Clubul Colectiv care au fost transferate în Israel depind de ajutorul Diasporei, iar Guvernul român se luptă cu birocraţia şi anunţă că situaţia e sub control.

Citeşte şi: Declaratii de presa Klaus Iohannis. Cand anunta numele premierului

Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi spune că cei transferaţi în Israel nu au avut parte de niciun ajutor din partea Guvernului. “Familiile victimelor tragediei din Colectiv care sunt internate în spitale din alte ţări nu ar trebuiț să depindă de solidaritatea Diasporei, aşa cum înţeleg că se întâmplă acum în Israel. S-a anunţat la televizor că Guvernul României le va trimite bani, dar deocamdată nu s-a întâmplat nicio minune. Ajutorul Guvernului trebuie asigurat urgent în astfel de cazuri, nu pot fi invocate raţiuni birocratice sau alte proceduri care blochează acest ajutor. Solicit Guvernului să trimită urgent fondurile pe care le au la dispoziţie pentru cei care însoţesc victimele tragediei de la Colectiv în spitale din străinătate. Ei nu trebuie să fie în puşi în situaţia de a cere şi ajutorul statului”, spune liberalul într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Traian Băsescu sare la gâtul TVR: 'Altă slugă după Sassu şi Tănase'

”Oamenii din Israel s-au mobilizat ca să ajute rudele celor internaţi şi este admirabil că au făcutț asta, însă nu trebuia să se ajungă în această situaţie. Statul român cunoştea cazurile pacienţilor și pentru care s-a luat decizia transferării în spitale din străinătate, de aceea ajutorul din partea Guvernului trebuia asigurat înainte. În felul acesta nu ne asumam riscul ca cei care însoţesc victimele să doarmă pe coridoarele spitalelor. Din fericire nu s-a întâmplat asta, pentru că oamenii din Diaspora i-au ajutat să poată sta la un hotel. Premierul interimar a anunţat deja faptul că vor fi alocaţi bani pentru aceşti oameni, însă plata lor se va face după cinci zile de la primirea unei solicitări, ceea ce este absurd. Guvernul român ar trebui să înveţe să acţioneze înainte. Oamenii să nu ajungă în situaţii disperate şi înainte ca tragediile să se producă”, a mai spus liberalul.

Citeşte şi: Stelian Tănase face noi dezvăluiri: De ce a demisionat Gabriel Oprea?

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.