Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile italiene sunt SUFOCATE. 5700 de migranţi au fost salvaţi din mare în ultimele 48 de ore

Circa 5.700 de persoane au fost salvate şi 14 cadavre ridicate din Marea Mediterană în operaţiunile de salvare din ultimele 48 de ore, a anunţat Garda de coastă italiană duminică, relatează DPA, potrivit agerpres.

În jur de 463 de migranţi au ajuns duminică dimineaţă în portul Napoli, unde a fost adus şi cadavrul unei femei de circa 20 de ani însărcinată, relatează agenţia de ştiri Ansa, citând-o pe Gerarda Pantalone, oficial în Ministerul de Interne.

Citeşte şi: Trei morţi într-o EXPLOZIE puternică din Rusia. Ultimele 2 etaje ale blocului, DISTRUSE total/VIDEO

În Sicilia, un total de aproape 3.300 de migranţi urmează a fi debarcaţi în viitoarele 24 de ore, a precizat Ansa. De asemenea, la bordul ambarcaţiunilor de salvare se află şi şapte cadavre.

Garda de coastă a anunţat sâmbătă seară că a coordonat 20 de operaţiuni de salvare în cursul zilei, în cursul cărora au fost interceptate circa 2.400 de persoane. În ziua precedentă, au avut loc 24 de astfel de misiuni, fiind interceptate 3.300 de persoane.

Italia este principalul punct de intrare pentru migranţii care pornesc pe mare spre Europa. Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), 146.381 de persoane au ajuns în Italia în acest an, în timp ce 3.654 de migranţi au murit sau au dispărut în timpul traversărilor.

Citeşte şi: Japonia. Un mort şi trei răniţi în EXPLOZII simultane din capitala Tokyo - FOTO

În contextul unei dispute cu Comisia Europeană privind depăşirea ţintelor de deficit din cauza cheltuielilor pentru găzduirea refugiaţilor şi pentru reconstrucţia de după cutremur, prim-ministrul Matteo Renzi s-a plâns în mod repetat de solidaritatea insuficientă din partea partenerilor din UE.

'Nu se mai poate continua în acest fel, avem nevoie de o soluţie radicală', a declarat el sâmbătă, în timpul unei vizite în Sicilia. Renzi a insistat asupra propunerii de a penaliza ţările est-europene care refuză să primească refugiaţi cu diminuarea alocărilor de fonduri UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.