Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTIZARE: La Chișinău rușii au declanșat un RusoMaidan. România e avertizată

rusia moldova ue

La Chișinău s-au accelerat niște proceduri și evenimente care nu erau chiar anticipate acum câteva săptămâni. După manifestații de o amplitudine deosebită organizate de Partidul Socialist condus de Igor Dodon și susținut total de Moscova, azi a fost reținut de procurori fostul premier al Moldovei și până azi și președintele principalului partid de guvernământ (Partidul Libeeral Democrat din Republica Moldova).

Vezi și: VIDEO incredibil Cum a fost arestat fostul premier al Moldovei: Sute de mascați și armată

Totul pe fondul unor mari afaceri dubioase care au culminat cu devalizarea unor bănci și pagube de peste 1 miliard de dolari.

În acest context, jurnalistul Rareș Bogdan , realizatorul Jocurilor de Putere de la Realitatea TV susține că avem a face de fapt cu o revanșă a Rusiei față de Europa și un avertisment dur adresat direct României, totul pe fondul unor afaceri de corupție evidente care au slăbit forțele pro-europene:

Vezi și: Vlad Filat, fostul premier al Moldovei, a fost reținut

”Ca sa fim clar intelesi, NU cred ca Filat e un inger, departe de mine acest gand DAR nu pot privi cum "celalalt Vlad", oligarhul Plahotniuc, un Vantu-Voiculescu-Patriciu la un loc si tot nu il egaleaza rade satisfacut de ceea ce i se intampla fostului sau tovaras de furaciuni din bani publici. Ca sa fie clar, Filat o fi corupt si hotz intr-o tara hacuita de coruptie chiar mai rau ca Romania dar nu pot sa nu privesc cum "EuroMaidan-ul" de la Kiev e acum un "RusoMaidan" in plina desfasurare la Chisinau si ca acelasi Filat era unul dintre putinii politicieni de peste Prut cu orientate clara pro-occidentala, pro-americana si pro-romaneasca! Alaturi de Ghimpu, Chirtoaca si inca vreo doi/trei. Adica mi se pare ca e cat se poate de clar ca Rusia a tinut azi sa ne explice si mai ales sa explice Occidentului si SUA ca la fel cum in Siria joaca tare nu ezita sa joace la fel de tare si in Moldova noastra de peste Prut!”, susține Rareș Bogdan.

****

Conducerea PLDM va fi preluată de Valeriu Streleţ, actualul premier al Republicii Moldova, a precizat Vlad Filat azi în plenul Parlamentului care s-a reunit pentru a discuta solicitarea Procuraturii Generale de ridicare a imunității parlamentare.

Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, cere ridicarea imunității parlamentare a deputatului liberal-democrat, Vlad Filat, fost  premier.

Potrivit lui Corneliu Gurin liderul PLDM a comis o crimă gravă. Potrivit Procuraturii, în timpul când era premier, Vlad Filat a extorcat şi a primit de la Ilan Shor bunuri şi servicii ce nu i se cuvin în sumă de 60 de milioane de dolari pentru a oganiza numirea lui Shor în calitate de consul onorific în Federaţia Rusă.

În 2013-2014, Vlad Filat, susţinând că are influenţă asupra anumitor decidenţi, a pretins şi a primit de la Ilan Shor bani servicii şi alte bunuri în sumă de peste 190 de milioane de dolari, scrie publika.md.

Drept reacție, liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova a declarat că acțiunea de astăzi este una regizată și bine pregătită din timp.

„Eu m-am pregătit pentru un asemnea scenariu. Mai ales că se vorbește cum se pregătește Usatîi în fața Parlamentului, dar și demersul lui Gurin. Acest show a fost mult prea scump și gândit mult. Mai bine se venea cu o manieră profesionistă”, a declarat Filat, potrivit unimedia.info.

Liderul PLDM spune martorii în dosarul BEM au fost manipulați și șantajați de către instituțiile controlate de democratul Vladimir Plahotniuc. Liderul PLDM spune că își va demonstre nevinovăția și își îndeamnă colegii să voteze pentru ridicarea imunității sale. Filat spune că în continuare Partidul va fi condus de către prim-ministrul Valeriu Streleț.

Vlad Final a fost prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 2009-2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.