Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Piperea cerea DEMITEREA ministrului Justiției: 'Ar cam fi cazul'

Gheorghe Piperea

Asociația Magistraților din România i-a cerut premierului Dacian Cioloș, duminică, printr-un comunicat de presă, demiterea ministrului Justiției, Raluca Prună. Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea susține această solicitare, cu propriile argumente.

Piperea susține că „ar cam fi cazul” ca premierul Cioloș să o demită pe Raluca Prună, din cauza atitudinii acesteia față de situația datornicilor la bănci.

Vezi și: STENOGRAME: Doi oficiali de rang înalt, interceptați într-un dosar DNA

„Asociatia Magistratilor din Romania a cerut demiterea Ministrului Justitiei. Ar cam fi cazul. Consumatorii de credite si justitie stiu de ce. Reamintesc ca, oficial, Ministerul Justitiei a adoptat aceasi atitudine pe care lobby-ul bancar si-a expus-o in reclame de milioane anti lege DIP conform careia, pasamite, legea darii in plata nu ar fi buna pentru banci. Asta in conditiile in care Presedintia si instantele (acelea care au apucat sa spuna dreptul pe aceasta tema) au considerat ca legea e buna si dreapta. Acelasi minister se opune si conversiei creditelor in valuta la cursul istoric, cu aceleasi "argumente" preluate de la lobby-istii bancari, dar care sunt contrare motivatiilor Directivei creditelor imobiliare 17/2014”, scrie Piperea pe Facebook.

În comunicatul de duminică, magistrații din AMR afirmau că, „în cele aproximativ zece luni de mandat, doamna ministrul Raluca Alexandra Prună a generat, ca rezultat al numeroaselor poziţii inacceptabile, lipsite de fundament, exprimate de la înălţimea funcţiei asumate, fără a înţelege impactul acestora în societate şi, mai ales, consecinţele ce se răsfrâng asupra imaginii sistemului judiciar, o ruptură adâncă între funcţia publică ocupată şi corpul de magistraţi”.

Vezi și: Cioloş uimeşte din nou: Cum a fost surprins în avionul spre Munchen/ FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.