Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BANI pentru SEMNĂTURI: USR, ajutat de lideri romi pentru a se înscrie în cursa electorală

Nicusor Dan

Uniunea Salvați România a depus vineri, 21 octombrie, la Biroul Electoral Central, listele de semnături pentru alegerile parlamentare, semnături care au fost strânse ”pe bune”, după cum a anunțat chiar Nicuşor Dan.

”Am venit la BEC cu 350.000 de semnături, din care 130.000 strânse în ultimele trei zile. Vrem să mulţumim oamenilor care au semnat pentru noi. Am strâns semnăturile astea pe bune. Vrem să mulţumim oamenilor care au strâns semnăturile pentru noi. Au fost câteva mii de oameni care, din proprie iniţiativă, au mers la colegii lor, la rudele lor şi ne-au adus 10, 80, 50 de semnături. Nu o să uităm că, prin efortul lor, putem să propunem listele pentru alegerile parlamentare”, a declarat Nicuşor Dan.

Citește și: Nicușor Dan: 'România trebuie să se implice în democratizarea instituțiilor din Republica Moldova'

Spre deosebirile de marile partide, PNL și PSD, partidul lui Nicușor Dan și Clotilde Armand a avut probleme cu strângerea semnăturilor. Din totalul de 200.000 de semnături necesare, la începutul lui octombrie aveau sub 80.000. Astfel, în 1 octombrie, un simpatizant al partidului lui Nicușor Dan, în contradictoriu cu Nicușor Dan, promitea bani oamenilor care strâng semnăturile necesare pentru înregistrarea partidului în cursa electorală. Caton Muscelu din Cluj a postat pe Facebook un anunț în care promite 10 lei pentru fiecare semnătură adunată.

”Strâng semnături pentru USR. Plătesc 10 lei pe semnătură cu precondițiile: să fie măcar o foaie A4 complet și să mi se dea în privat contul să expediez banii concomitent cu expedierea tabelului la adresa pe care o indic eu”, a scris pe Facebook clujeanul, conform Gazetei de Cluj.

Postarea acestuia a fost comentată pe alte profiluri de Facebook, unde Musceleanu a intrat și a explicat: ”Mai am disponibil doar 5.400 de lei din totalul permis de lege pentru sponsorizare. O mică mențiune doar. Banul nu se dă celui ce semnează, ci aceluia care aleargă după semnături. Dacă mai sunt persoane interesate, să se grăbească”.

El confirmă mai apoi implicarea unor lideri romi în afacere. ”Vrei să spui că semnăturile strânse de lideri romi nu-s valide??? Doar nu crezi ca s-au înscris la strâns semnături cei din grupul experților POSDRU unde vrea Dinu să dea share”, a mai scris Musceleanu pe Facebook.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.