Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banii romanilor risipiti pe campanii electorale. Solutia de 100.000.000 de euro!

conducta bani

Anul viitor vor avea loc doua randuri de alegeri, respectiv doua randuri de campanii electorale finantate de la bugetul de stat, potrivit noi legislatii elctorale adopata anul acesta. Sume uriase din banii romanilor vor fi cheltuite pentru alegerea primarilor, consilerilor locali si judeteni in vara lui 2016, iar in toamna pe alegerea parlamentarilor.

Senatorii UNPR Ionel Agrigoroaei și Constantin Popa au insa un proiect care spun ei, ar putea aduce economii bugetului de pana la 100.000.000 de euro. Ei au inițiat un proiect de lege prin care doresc ca alegerile locale să fie odată cu cele parlamentare.

”Nu este normal ca în România să avem alegeri din doi în doi ani, mai mult în unii ani chiar două tururi de scrutin, așa cum va fi anul viitor, când sunt alegeri locale și parlamentare. Am inițiat o lege prin care cerem ca cele două tipuri de scrutin să fie organizate în aceeași zi. Concret, cerem ca mandatul primarilor, președinților de Consilii Județene și cel al consilierilor locali și județeni să fie prelungit până în luna noiembrie, când sunt programate alegerile parlamentare. Ambele scrutine să fie organizate în aceeași zi. Am făcut un calcul sumar și am constatat că se vor economisi cel puțin 100 de milioane de euro, bani cu care se pot face drumuri sau spitale”, declarat Agrigoroaei pentru Libertatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.