Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu îl apără pe 'acoperitul' Turcescu: Unde era problema?/ Oprea a făcut multe avansări ilegale

oprea basescu

Pentru Traian Băsescu, existenţa unor jurnalişti care sunt şi ofiţeri acoperiţi nu este o problemă, după cum reiese dintr-o declaraţie a fostului preşedintele, de luni seara, de la Realitatea TV. Vorbind despre situaţia lui Robert Turcescu şi anunţul acestuia din 2014 că este ofiţer acoperit, Băsescu s-a referit doar la faptul că actualul candidat al PMP la Primăria Capitalei ar fi dramatizat inutil situaţia.

"Aici a fost problema lui (a lui Turcescu, n. red), modul cum a dramatizat-o şi cred că a dramatizat-o greşit. Eu vă spun cu mândrie că sunt căpitan de rangul întâi, deci colonel în rezervă; am terminat locotenent şi am primit avansările şi pe măsură ce creşteam în brevet în marina civilă... Dar dacă ar fi fost, unde era problema? Că discutam de serviciile României capitaliste, democratice", a declarat Băsescu.

Vezi şi: Traian Băsescu anunță decizia CCR în privința alegerilor: 'Ne-am trezi printr-o țară din Africa'

Traian Băsescu spune că a lămurit cu Robert Turcescu problema gradului de ofiţer acoperit, deţinut de acesta în Ministerul Apărării. Ambii l-au indicat drept responsabil pe fostul ministru Gabriel Oprea. „A făcut multe avansări ilegale, dar a vrut să vă aibă pe toți prietenii lui din presă, țară”, a mai spus Băsescu.

"În ceea ce-l priveşte Robert, discuţia am avut-o şi înainte de a lua decizia că el reprezintă planul B pentru PMP, am avut o discuţie ca de la ziarist la politician, într-o relaţie mai apropiată, cu altă ocazie. Atunci l-am întrebat şi pe Oprea: 'Ce e cu lista aceea?'. A avut neinspiraţia să o pună la secret", a adăugat fostul preşedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.