Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu: Nu cred că plecarea lui Tobă de la Ministerul Afacerilor Interne a avut o miză politică

petre toba

Liderul Partidului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, a declarat duminică seară, într-o emisiune televizată, că nu crede că plecarea lui Petre Tobă de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a avut o miză politică. 

'Nu cred că este o miză politică, pentru că Tobă a fost foarte bine susţinut în nominalizare şi de SRI şi de preşedintele Iohannis. Deci, nu cred că a avut cineva vreun interes să îl mişte pe Tobă de acolo (...) Cu atât mai mult cu cât nu îi putem reproşa nimic legat de alegerile locale, s-au desfăşurat corect (...) Cred că, într-adevăr, acolo sunt nişte probleme reale în Ministerul de Interne (...) Analiza mea este că nu a fost un joc pentru eliminarea lui Tobă, ci declaraţiile date de ofiţeri la DNA au generat un bulgăre', a declarat Traian Băsescu. 

El a mai spus că îl 'nedumereşte' acuzaţia procurorilor potrivit căreia Tobă ar fi 'favorizat infractorul', refuzând să desecretizeze anumite documente care ar fi dovedit suspiciunile privind deturnările de fonduri din bugetul Departamentului de Informatii şi Protectie Internă (DIPI), în condiţiile în care acest lucru nu era de competenţa lui, ci a şefului serviciului. 

'Cred că trebuie avut în vedere şi cât de calificat a fost procurorul care l-a pus sub acuzare pe Tobă. Scuzaţi că îmi permit să pun sub semnul întrebării calificarea unui procuror DNA,(...) dar nu cred că au fost formulate de un procuror cu o bună calificare (...) De şefa DNA au trecut multe dosare cu acuzaţii fanteziste, aşa că nu ar fi o excepţie (...) E o opinie, nu acuz neapărat procurorul. Nu e în regulă o asemenea acuzaţie', a mai spus Traian Băsescu. 

Fostul şef al statului nu a exclus, însă, posibilitatea ca în dosarul anchetat de DNA să apară informaţii care să justifice punerea sub acuzare a lui Petre Tobă, informaţii care nu au fost făcute publice pentru 'a-l menaja', având în vedere poziţia acestuia. 

Procurorii DNA au cerut joi aviz pentru începerea urmăririi penale faţă de fostul ministru de Interne, Petre Tobă, în dosarul deturnării de fonduri de la Departamentul de Informatii şi Protecţie Internă (DIPI). Petre Tobă şi-a dat demisia din funcţie, spunând că vrea să evite implicarea MAI într-un scandal public în prag de alegeri. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.