Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu: Ponta nu are nicio şansă să câştige Preşedinţia

Traian Basescu

"Sincer, cred ca nu are nicio sansa sa ajunga presedintele României, pentru ca stânga, singura, nu va putea sa bata dreapta, daca dreapta este sufiecient de înteleapta sa se uneasca", a declarat seful statului la Adevarul Live.

Presedintele a spus ca nu îi da nicio sansa lui Victor Ponta pentru ca "acum, daca punem cifrele partidelor care se revendica de dreapta si centru-dreapta, cu cifrele socialistilor, USD, constatam ca procentul cumulat al procentelor de dreapta este mai mare".

"Ponta nu va putea vorbi credibil de doua lucruri fundamentale, în care cel putin unul este extrem de important pentru România. Nu va putea vorbi credibil de lupta anticoruptie, pentru ca el este aparatorul mafiilor locale si al baronetului, si Ponta nu va putea vorbi credibil de creare de locuri de munca pentru tineri", a mai afirmat seful statului.

Presedintele a mentionat ca aceste doua teme sunt fundamentale pentru ceea ce urmeaza sa se întâmple în România în perioada urmatoare, si a aratat ca România are 5 miliarde de euro alocati de Uniunea Europeana pentru crearea de locuri de munca si 450 milioane de euro pentru IMM-uri, si nu s-a vazut nimic, iar "locurile de munca au scazut de când a venit el la putere".

Despre relatia cu Statele Unite, presedintele Basescu a declarat ca premierul Victor Ponta s-a decredibilizat, o data prin "lovitura de stat" si, în ultima vreme, "aparând baronii": "Mesajul dat si de vicepresedintele Biden ieri si de Victoria Nunland, cu doua trei saptamâni înainte, si de Kerry, a fost legat de coruptie. (...) Într-adevar, statele bântuite de coruptie sunt si vulnerabile. Un stat în care partidul lui Ponta ar acapara si Presedintia ar însemna o Presedintie controlata de baronimea locala, ceea ce îl va face foarte vulnerabil în deciziile de politica externa, de securitate, etc".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.