Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombă artizanală descoperită lângă clădirea Congresului SUA

capitoliu

O persoană a fost reţinută duminică seara după ce o echipă de genişti a detonat controlat o bombă artizanală confecţionată dintr-o oală sub presiune, descoperită într-o maşină parcată lângă clădirea Capitoliului (unde se întruneşte Congresul SUA), relatează postul de televiziune Fox News, citat de Agerpres.

Purtătoarea de cuvânt a poliţiei Capitoliului, locotenentul Kimberly Schneider, a indicat într-o declaraţie că persoana reţinută este Israel Shimeles din Alexandria (Virginia), fără a face alte precizări.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 17:00, când o patrulă a poliţiei din zona clădirii Capitoliului a remarcat un 'vehicul' ce li s-a părut suspect pe o stradă ce traversează National Mall la vest de Capitoliu, între bulevardele Constituţiei şi Independenţei.

O anchetă la faţa locului a dus la descoperirea unei oale sub presiune la bordul automobilului, pe fondul unui miros puternic de benzină.

O echipă de genişti a fost chemată de urgenţă, iar străzile din zonă au fost închise temporar circulaţiei. Bomba artizanală a fost detonată în jurul orei 19:45, iar cercetările s-au încheiat aproximativ 35 de minute mai târziu, fără ca poliţia să mai găsească ceva suspect.

Forţele de securitate s-au alarmat, deoarece astfel de oale sub presiune au fost utilizate şi în atacurile recente de la maratonul din Boston în 2013, când trei persoane au murit şi alte 260 au fost rănite.

Sursele Fox News au declarat că oala sub presiune, descoperită în vehiculul parcat lângă Capitoliu, ar putea fi parte dintr-un rezervor de propan utilizat într-un camion de alimente.

Incidentul s-a produs în momentul în care mii de oameni se adunaseră în zona aripii de vest a Capitoliului pentru concertul anual de Ziua Memoriei. La evenimentul ce a fost transmis la nivel naţional de PBS au participat, între alţii, generalul Colin Powell, fost secretar de stat american, generalul Martin Demspey, şef al Statului Major interarme din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.