Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu pune piciorul în prag pentru PSD: 'Mergem cu propuneri consistente'

tariceanu dragnea

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, la Constanţa, că ALDE va merge la discuţiile cu PSD privind nominalizările pentru posturile dintr-un viitor guvern cu PSD cu "propuneri consistente", care includ inclusiv numele său pentru poziţia de prim-ministru.

"Nu am discutat, deocamdată, cu PSD varianta de guvernare; discutăm alegeri şi vedem care e cea mai bună soluţie, dar cred că eu am o experienţă probată şi o reuşită, deci varianta noastră o cunoaşteţi. Cred, deci, că mergem la aceste discuţii cu propuneri consistente, iar în ALDE avem 11 foşti miniştri de succes", a declarat Tăriceanu citat de agerpres.ro.

Citește și: Simona Halep uimește din nou: A anunțat că RENUNȚĂ

La întâlnirea electorală cu activul de partid, liderul ALDE a afirmat că este convins că preşedintele Klaus Iohannis se va menţine în limite constituţionale după alegerile parlamentare şi va numi un prim-ministru ce va avea susţinerea unei majorităţi parlamentare.

"Preşedintele nu are, conform Constituţiei, libertatea să numească prim-ministrul la discreţie. Înainte de Constituţia din 1923, în România, regele numea prim-ministrul după bunul plac. Odată cu trecerea la sistemul de monarhie parlamentară, şi în România lucrurile s-au schimbat, acum nu mai suntem, evident, decât o republică parlamentară în care preşedintele este obligat să ţină cont de voinţa majoritară a cetăţenilor; nu are libertatea să-l numească prim-ministru pe preferatul domniei sale. Asta e regula în orice democraţie, nu am inventat-o noi în România, nu e o chestiune originală, se petrece oriunde. Eu pun toate declaraţiile preşedintelui într-un registru electoral, pentru că dânsul este agent electoral şi urmăreşte să-i descurajeze pe cei care nu votează PNL, transmiţându-le, practic, mesajul: degeaba veniţi la vot că eu tot ce vreau fac şi încurajându-i pe ai lui, în acelaşi timp. Nu cred că funcţionează mecanismul acesta pe care şi-l imaginează preşedintele, că românii nu sunt atât de needucaţi politic. Chiar şi Băsescu, care era foarte războinic în declaraţii, n-a avut ce să facă după câştigarea alegerilor de către USL, în 2012, şi l-a desemnat prim-ministru pe Victor Ponta", a subliniat Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.