Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călușari din Kenya pe scena Galei Culturale Internaționale de la București

F. P.
hellodambovita.ro
calusari

În premieră, dansul Călușul românesc va fi interpretat de un grup de copii din Kenya, talentul lor fiind remarcabil. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului, cu ocazia Galei Culturale Internaționale, parte a Festivalului Internațional de Limbă și Cultură  (IFLC), la care participă peste 2500 de elevi din peste 150 de țări. Anul acesta, festivalul  se va desfăşura în peste 30 de țări de pe 5 continente, România fiind una dintre țările care vor găzdui acest eveniment cultural. De asemenea, în cadrul acestui Festival Internațional de Limbă și Cultură, șapte copii din România vor reprezenta țara noastră la finale organizate în alte țări.

Gala Culturală Internațională, organizată de Fundația Lumina Instituții de Învățământ în parteneriat cu UNESCO, se va desfăşura anul acesta pe 1 şi 2 martie 2016 la Sala Palatului.

Copii talentaţi din România, Albania, Azerbaijan, Bangladesh, Franţa, Georgia, India, Kazakhstan, Kosovo, Mexic, Africa de Sud, Tanzania, Tunisia, Statele Unite ale Americii, Ucraina, Filipine , Kenya și Rusia vor urca pe scena Sălii Palatului din Bucureşti şi vor oferi un program artistic la nivel profesionist, pentru care s-au pregătit aproape un an. Copiii vor sosi pe scenă cu ,,Peace Express,, , pornit din Filipine, unde s-a desfășurat deja festivalul, va trece simbolic prin mai multe țări, pentru a poposi la Sala Palatului din București.

Pe 1 martie, la ora 11:00, spectacol prezentat de Tobi Ibitoye finalist la Vocea Romaniei. Peste 4000 de elevi şi profesori din Bucureşti şi din zonele limitrofe se vor bucura de un spectacol unic, oferit special pentru ei în mod gratuit.

Pe 2 martie, la ora 19:30 spectacolul va fi prezentat de  Andreea Marin, copiii vor urca din nou pe scenă, de această dată în faţa invitaţilor speciali printre care se vor număra personalităţi ale vieții publice, oameni de afaceri din România şi reprezentanţi ai diverselor instituţii cu care Fundaţia Lumina colaborează în scopul popularizării acestui eveniment cultural.

Va fi un spectacol grandios, plin de culoare, în care copii din 18 țări vor transmite, prin cântecele și dansurile lor, mesaje de bucurie și prietenie.

Fundația Lumina Instituții de Învățământ contribuie de peste zece ani la dezvoltarea unor proiecte educaționale și culturale menite să ajute tineri din areale culturale diverse în procesul lor de instruire și cunoaștere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.