Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură de senzație a autorităților: S-au destructurat mai multe grupări infracționale

diicot

Poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate au efectuat, în perioada 8 - 21 iulie, 141 de percheziţii domiciliare soldate cu confiscarea mai multor cantităţi de droguri şi indisponibilizarea a şase autoturisme, trei autoutilitare şi 1.000.000 de lei. Potrivit IGPR, în perioada 8 - 21 iulie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 51 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani.

Citește și: Se anunță proteste de amploare: Zeci de mii de medici vor să iasă în stradă

"În cadrul investigaţiilor, pentru probarea activităţii infracţionale a 255 de persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 141 de percheziţii ce au vizat atât imobilele folosite de acestea, cât şi autovehicule pe care cei în cauză le utilizau în activitatea infracţională. În urma administrării probatoriului, 86 de persoane au fost reţinute sau arestate, iar faţă de zece a fost luată măsura controlului judiciar", precizează sursa citată. IGPR menţionează că în urma acţiunilor derulate au fost confiscate 6.673 de grame de canabis, 106 plante de canabis, un gram de cocaină, 12 doze de heroină, 153 de grame de amfetamină, 13,5 grame de marijuana, 22 de capsule, 306 comprimate şi 40 de plicuri cu substanţe psihoactive, 5.900 de grame de masă vegetală, 163 de grame de substanţă pulverulentă, nouă ţiple cu etnobotanice şi 28 de ghivece de plante de canabis şi cinci cântare".

"De asemenea, au fost ridicate 14 laptopuri, 2 HDD, 3 tablete, 99 de telefoane mobile, 17 medii de stocare, 89 de cartele SIM, 2 arme, 16 arme albe, nouă drujbe, 6 mc de lemne, 234 de articole de îmbrăcăminte, 44 de ceasuri şi un kilogram de aur, 1.000.600 de lei şi 210 lire sterline.Totodată, pentru recuperarea prejudiciilor cauzate, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra a şase autoturisme şi trei autoutilitare", mai arată IGPR. La acţiunile desfăşurate în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT au participat 455 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.