Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carles Puigdemont rupe tăcerea și spune motivul pentru care a plecat în Belgia. Acuzații la adresa Madridului

Carles Puigdemont

Liderul catalan destituit de către Madrid, Carles Puigdemont, a afirmat marţi că a plecat în Belgia deoarece guvernul central spaniol ''pregătea un val de violenţă'' pentru care ar fi fost făcut el responsabil, relatează AFP, conform agerpres.ro

Într-un interviu la Catalunya Radio, Puigdemont a reafirmat că executivul său a decis să se împartă: el şi patru dintre ''consilierii'' (miniştrii) săi au plecat în Belgia pentru a internaţionaliza cauza lor, iar ceilalţi au răspuns convocării justiţiei, care i-a plasat în detenţie provizorie. 

''Cred că nu ne-am înşelat. Sunt absolut convins că statul spaniol pregătea un val de represiune foarte dură, de violenţe pentru care am fi fost făcuţi toţi responsabili'', a afirmat politicianul, spunând că reprezintă ''un guvern în exil''.

IPS Teodosie își strigă frustrarea la ÎCCJ: 'De ce să sufere studenţii?'! Soarta Arhiepiscopului e în mâna judecătorilor Curții Supreme


Puigdemont n-a explicat cum s-a evitat prin plecarea sa în Belgia violenţa în legătură cu care acuză Madridul că a planificat-o. 

Carles Puigdemont şi cei patru miniştri ai săi, suspectaţi ca şi ansamblul guvernului catalan destituit de către Madrid de ''rebeliune, răzvrătire şi deturnare de fonduri publice'', sunt daţi în urmărire de către justiţia spaniolă. O jurisdicţie belgiană va examina pe 17 noiembrie mandatul de arestare european emis de Spania. 

Catalonia s-a proclamat unilateral republică independentă pe 27 octombrie. Drept răspuns, statul spaniol a preluat controlul acestei regiuni autonome, destituind guvernul şi dizolvând parlamentul, pentru a convoca alegeri regionale anticipate pe 21 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.