Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce i-au cerut maghiarii lui Klaus Iohannis la consultări: Poziţia oficială a UDMR/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam consultări UDMR la Cotroceni

Reprezentanţii UDMR au ieşit de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. UDMR nu caută fotolii ministeriale şi funcţii, ci parteneri în Parlament pentru a pune în practică cele mai importante elemente din programul politic, a declarat miercuri preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, după consultările cu şeful statului Klaus Iohannis.

"Pentru noi este important să găsim parteneri în Parlamentul României, în noua configuraţie, parteneri în dorinţa de a pune în aplicare cele mai importante elemente din programul nostru politic. Nu căutăm fotolii ministeriale, nu căutăm funcţii, căutăm parteneri pentru a pune în aplicare dezideratele cele mai importante atunci când vorbim de reforme, reformă constituţională, reformă administrativă, reformă în educaţie", a spus Kelemen Hunor, adăugând că interesele comunităţii maghiare trebuie să se regăsească în aceste deziderate.

El a precizat că, în cadrul întâlnirii de la Cotroceni, a făcut o analiză scurtă despre rezultatul obţinut de UDMR în alegeri. "Considerăm că rezultatul nostru este unul corect şi la care, după foarte mulţi ani, am aşteptat", a arătat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a subliniat că orice decizie în Parlament şi în Guvern trebuie să ţină cont de aşteptările societăţii în ceea ce priveşte creşterea economică. De asemenea, el a spus că, în ceea ce priveşte infrastructura, Uniunea susţine continuarea investiţiilor în Autostrada Transilvania. "Am dori parteneri prin care se poate face o descentralizare puternică, descentralizare în ceea ce priveşte deciziile şi o descentralizare fiscală", a precizat el.

Kelemen Hunor a punctat că UDMR susţine protejarea drepturilor minorităţilor naţionale. El a afirmat că trebuie făcute "corecţii" în ceea ce priveşte folosirea limbii materne în administraţie şi în relaţia cu administraţia locală. "Trebuie să redăm Parlamentului rolul necesar, altfel societatea nu va avea încredere, oamenii nu vor avea încredere în Parlament şi o democraţie puternică, un stat de drept adevărat înseamnă şi un Parlament puternic şi credibil", a subliniat preşedintele UDMR.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.