Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce oferă PSD zilele astea

CONFERINTA EXTRAORDINARA - PSD BUCURESTI

Una din problemele cele mai dure ale marilor partide este lipsa de identitate. Este greu sa știm ce vor, ce propun, sau la limită, care este diferența între ele.

Zilele astea PSD este chiar mai lovit decât PNL. În timp ce PNL punctează, modest, cu protecția a 4000 de mămici, PSD este punctat prin activitatea DNA.

M-am gândit să testez ce transpare în presă din propunerile și ideile de politici publice ale PSD. Dintr-un eșantion de >200 de știri, alese ca fiind ultimele înregistrate de Google News în cursul zilei de 31 martie, doar 13 au inclus, într-o formă sau alta, o aromă de politică publică.  Redau mai jos titlurile.

  • În prag de campanie electorală, parlamentarii PSD au depus mai multe proiecte legislative cu iz naţionalist, prin care vor să-i trimită la...
  • Întrecere de legi naţionaliste în PSD
  • „Proiectul de lege propus de PSD acum, la debutul perioadei electorale, trimite Romania cu decenii in urma, la inceputurile anilor '90. Este trist...
  • DECIZIE IMPORTANTĂ pentru Programul Prima Casă. PSD şi PNL...
  • De ce își pune PSD mâna în cap cu legea anti-comunism din Senat
  • Deputatul Zamfir a discutat cu PSD legea dării în plată
  • Din păcate, s-a uitat mult prea repede lipsa de transparenţă de care a dat dovadă Guvernul PSD în cei patru ani în care a guvernat România.
  • LOCAL: Ion Diaconu : PSD a împins Termica în faliment
  • Legea cartelelor pre-pay - PSD şi UNPR susţin fără ezitari. Gorghiu: Nu e suficient că iese premierul la TV, SRI să prezinte situaţia cartelelor...
  • Moștenirea Guvernului PSD – datorii de rambursat de români de 10...
  • O moschee, două păreri în PSD
  • PNL dă vina pe PSD pentru recentul vot din Parlament. Amintim că, miercuri, Camera Deputaţilor a adoptat, în unanimitate, legea finanţării...
  • Proiect PSD: Fumatul ar putea fi permis în cazinouri şi pe terasele...

Vedem mai sus un mix de legi exotice (ceva cu naționalism și altceva cu anticomunism). Apoi. legi care nu au fost puse în spațiul public de PSD (darea în plată, o eventuală lege privind cartele pre-pay), câteva referiri la Guvernul Ponta (în general de la adversari). Singura lege care ar putea prinde la electorat este cea privind permiterea fumatului în public în anumite situații. Ironic, ea vine să anuleze tocmai efectele unei alte legi susținută de PSD.

Practic nimic care să privească agenda locală a cetățeanului cu excepția, discutabilă, a unui atac al lui Ion Diaconu.

Astfel, în principalele știri reținute de Google News, PSD nu oferă, în esență nimic în materie de politici publice sau propuneri electorale. Și să nu credeți că este un blocaj al presei. Diversele opțiuni și manevre electorale sunt reprezentate copios în presă. Ideile PSD nu sunt reprezentate pentru că, în esență, PSD însuși nu le prezintă.

Acest articol vorbește de PSD pentru că partidul se întâmplă să fie chiar la fundul găleții. Să nu credeți că într-un eșantion asemănător privind pozițiile liberalilor s-ar găsi mai mult de patru idei.

Desigur, lumea vrea oameni buni și necorupți și, dacă întrebăm în sondaje vedem cum politicile publice sau chiar competența nu sunt invocate prea des de alegători. Dar oameni necorupți se găsesc totuși din belșug și, poate, mai ușor în afara decât în interiorul corpului de activiști de partid. Dacă PNL și PSD au, împreună, în jur de 70% din opțiunile electorale, asta se întâmplă pentru că alegătorii încă mai speră că aceste partide sunt capabile să guverneze. Eu, să fiu un partid mare, aș căuta să susțin această imagine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.