Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cerea azil în Italia, dar incita la TERORISM

ANSA
politie italia

Un solicitant de azil irakian, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat luni în Italia pentru furnizarea de ştiri şi materiale în sprijinul organizaţiei jihadiste Statul Islamic şi care a afirmat că celor care nu cred în Islam 'ar trebui să li se taie gâtul', a anunţat poliţia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Un tribunal din sudul Italiei a ordonat arestarea bărbatului pentru complot în comiterea de acte teroriste internaţionale şi incitare la încălcarea legii, se arată într-o declaraţie a poliţiei.

Citeşte şi: Decizie de ULTIMĂ-ORĂ. Rusia este gata de un RĂZBOI cu americanii pe cerul Siriei

Bărbatul a încercat să convingă alţi solicitanţi de azil care trăiesc într-un adăpost finanţat de stat în oraşul Crotone (sud) să 'comită acte de violenţă cu scop terorist', menţionează sursa citată.

'Irakianul - considerat violent şi înclinat spre activităţi infracţionale - a sărbătorit după recentele atacuri teroriste din Manchester', se arată în documentul citat, făcând referire la atacul sinucigaş comis luna trecută la un concert din acest oraş britanic soldat cu 22 de morţi.

Într-o convorbire telefonică înregistrată între bărbatul arestat şi sora sa, el afirma că a fost chemat să se alăture 'războiului sfânt' în ţara sa, dar a decis în schimb să rămână în Italia pentru 'a-i salva pe cei necredincioşi' care 'ar trebui să-şi taie gâturile'.

Cazul va alimenta dezbaterea politică aprinsă din Italia în legătură cu legile privind acordarea cetăţeniei şi gestionarea sosirii migranţilor pe mare, înaintea alegerilor legislative ce vor avea loc în prima jumătate a anului viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.