Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetăţean italian, suspectat că a participat la jaful armat din Pasul Gutâi, trimis în judecată

ciocanel judecator

Sergio Arzu, cetăţean italian, suspectat că a participat în anul 2009 la jaful din Pasul Gutâi, judeţul Maramureş, a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ). "Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Sergio Arzu (cetăţean italian) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie calificată, uzurpare de calităţi oficiale, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi tăinuire", se arată într-un comunicat al PÎCCJ transmis, vineri, Agerpres.

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori şi trimis pe masa judecătorilor, la data de 15 septembrie 2009, Sergio Arzu împreună cu alte persoane (două dintre acestea trimise în judecată prin rechizitoriul din 16 iulie 2010), toţi mascaţi, utilizând patru autoturisme despre care ştiau că sunt sustrase şi având asupra lor echipamente cu aparenţa unor uniforme caracteristice poliţiştilor din cadrul formaţiunilor speciale de intervenţie, precum şi arme letale automate, ar fi urmărit şi oprit în trafic, în Pasul Gutâi, judeţul Maramureş, prin simularea unui filtru, o autospecială de transport valori.

Ulterior, arată procurorii, i-ar fi dezarmat pe ocupanţii autoutilitarei, iar prin acte de violenţă şi sub ameninţarea armei i-ar fi obligat pe aceştia să le predea autospeciala, iar din compartimentul tezaur ar fi sustras 5 saci în care se afla suma de 2.630.000 lei şi 2.000 de euro, după care i-ar fi închis pe cei trei angajaţi în compartimentul tezaur al autospecialei şi au părăsit locul faptei. În cauză, procurorii au dispus şi au efectuat mai multe expertize şi constatări biocriminalistice, precum şi fizico-chimice, pentru clarificarea situaţiei de fapt. Dosarul a fost trimis pentru a fi soluţionat de Judecătoria Sighetu Marmaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.