Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine câștigă politic pe buget

iohannis parlament

Faptul că, într-un final, Klaus Iohannis a promulgat bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale a fost primit de presă cu relativă indiferență. Totuși, el setează scena pentru evoluțiile politice viitoare.

PSD transmite ideea că este în continuare, partidul care "dă". Mai mulți economiști au criticat bugetul ca fiind nesustenabil. Există, însă, poțiuni de electorat care nu se uită neapărat la ce zic economiștii ci la ce pare să fie mai bine pentru ei.

Tot PSD, și tot în ochi propriului electorat, arată ca "lucrează". Evident, bugetul vine destul de târziu, dar comunicatorii PSD, mai ales în teritoriu, pot spune uite la ce presiuni am fost supuși, dar noi nu ne-am lăsat distrași și am lucrat pe ce este mai important pentru națiune: bugetul țării. Un eventual miting PSD s-ar putea livra opiniei publice inclusiv din acest unghi: până acuma am fost ocupați, dar acuma ca am terminat treaba, hai că vă arătăm noi cum se face un miting.

Dar și președintele Iohannis punctează  strategic. Principalul său proiect este acum blocarea OUG 13 și a dovedit că, având și sprijinul străzii, PSD poate fi oprit. În schimb, bugetul nu poate fi oprit, partidul având și forța legală și, într-un fel, și legitimitatea electorală de a arăta ce poate. Promulgând bugetul, Iohannis lasă loc liber pentru bătălia care contează, cea pe care poate să o câștige, care este importantă pentru electoratul său și către, eventual, poate să îl propulseze într-un nou mandat,

Citiți și:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.