Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocniri armate în Libia: Foștii demnitari ai regimului Gaddafi, vizați

rtv
Muammar Gaddafi

Un grup înarmat a preluat vineri controlul unei închisori din sudul capitalei Tripoli unde erau deţinuţi principalii demnitari ai fostului regim Muammar Gaddafi a căror soartă era necunoscută în cursul serii, a făcut cunoscut o sursă judiciară, scrie AFP.

Peste 30 de importante personalităţi ale fostului regim erau deţinute în această închisoare, printre care ultimul prim-ministru al lui Gaddafi, Baghdadi Mahmudi, şi fostul şef al serviciilor de informaţii, Abdullah Senussi, amândoi condamnaţi la moarte în 2015.

Vezi și: Fost ministru, profeţie sumbră pentru Băsescu: Doar dacă moarte poate scăpa

Gărzile închisorii au fost constrânse să se retragă după un atac efectuat de Katiba Thowar Tripoli, un grup înarmat fidel guvernului de uniune naţională (GNA), a informat o sursă judiciară sub acoperirea anonimatului, precizând că s-au înregistrat doi morţi în rândul gărzilor.

Deocamdată, nu s-a putut stabili dacă acest grup a păstrat prizonierii în închisoare ori i-a transferat în alt loc şi nici dacă au fost victime printre deţinuţi în timpul atacului.

Închisoarea Al-Hadhba era până în prezent sub controlul unei grupări islamiste conduse de Khalid Sharif, fost viceministru al apărării în fostul guvern instalat de coaliţia Fajr Libya care a cucerit Tripoli în 2014.

Vezi şi: 'Malta Files': Dezvăluiri explozive despre CORUPŢIA familiei Erdogan

Khalid Sharif a confirmat la postul Libya al-Ahrar că gărzile închisorii s-au "retras", înregistrându-se răniţi în rândul acestora.

Mai devreme, el lansase un apel autorităţilor să intervină pentru a proteja închisoarea şi deţinuţii şi a acuzat Katiba Thowar Tripoli că a efectuat asaltul.

În acelaşi timp, capitala Libiei au fost scena vineri unor lupte violente între forţele fidele GNA susţinut de comunitatea internaţională şi grupări rivale din mai multe cartiere ale oraşului.

Cel puţin 28 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 100 au fost rănite în aceste violenţe, potrivit Ministerului Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.