Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clinton îl acuză pe Trump că vrea să încalce embargoul împotriva Cubei

inhomelandsecurity.com
clinton trump alegeri sua

Candidata democrată la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, l-a acuzat joi pe adversarul ei republican, Donald Trump, de tentativă de încălcare a embargoului american împotriva Cubei, transmite Reuters.

Clinton a afirmat că a aflat în cursul zilei despre încercări ale lui Trump de a face afaceri cu Cuba, "ceea ce pare a fi o încălcare a legislaţiei SUA, cu siguranţă o nesocotire a politicii externe americane". Ea a mai afirmat că Trump a indus permanent în eroare prin răspunsurile la întrebări privind tentativele sale de afaceri în Cuba.

Citește și: Barack Obama va ţine o alocuţiune solemnă la funeraliile lui Shimon Peres

Săptămânalul Newsweek a publicat joi un articol potrivit căruia o companie de hoteluri şi cazinouri controlată de Trump a făcut în secret afaceri cu Cuba, interzise conform sancţiunilor SUA în vigoare în timpul regimului cubanez condus de Fidel Castro. Revista citează foşti manageri ai firmei lui Trump care declară că aceasta a cheltuit cel puţin 68.000 de dolari pentru un voiaj în Cuba în 1998, când nicio companie americană nu avea voie să facă astfel de cheltuieli în insulă. Firma lui Trump nu ar fi cheltuit banii direct, ci prin intermediul unor consultanţi, arată Newsweek. Potrivit unuia dintre foştii săi angajaţi, Trump voia să pregătească terenul pentru intrarea pe piaţa cubaneză, imediat ce Washingtonul ar fi relaxat sau ridicat sancţiunile împotriva Havanei.

Aceste eforturi arată că Trump "pune interesele sale personale şi de afaceri mai presus de legile, valorile şi politicile Statelor Unite ale Americii", a afirmat Hillary Clinton, potrivit Agerpres.

Reuters nu a reuşit să obţină un comentariu de la Donald Trump sau de la stafful său de campanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.