Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coaliţia arabă BOMBARDEAZĂ Yemenul. 12 civili au fost ucişi

Doisprezece civili au fost ucişi şi şase au fost răniţi în cursul unor lovituri aeriene întreprinse de coaliţia condusă de saudiţi miercuri în provincia yemenită Hajja (nord-vest), au afirmat surse locale şi oficiale, citate de agenţia Xinhua.

Potrivit unor localnici, în districtul Hayram au fost ucise persoane care se îndreptau la bordul unui vehicul către o piaţă publică locală.

Scandal MONSTRU la Seul. Preşedinţia EXPLICĂ lista de cumpărături: viagra şi placentă umană

Agenţia de stat Saba a relatat că victimele au fost înregistrate în zona Akawah, în cadrul ''ultimei serii de lovituri aeriene barbare ce vizează civili, în agresiunea aeriană saudită susţinută de SUA.

Saba a citat rezidenţi locali care făceau ''un apel puternic la comunitatea internaţională să acţioneze pentru încetarea unor astfel de încălcări împotriva poporului yemenit''.

Arabia Saudită, care conduce o coaliţie militară formată din ţări în majoritate arabe, intervine în conflictul din Yemen din martie 2015 în cadrul unei campanii aeriene.

Donald Tusk: 'Securitatea şi prosperitatea Estoniei se bazează pe NATO şi UE'

Campania are drept scop reinstalarea la putere a fostului preşedinte Abd-Rabbo Mansour Hadi, pe care rebelii houthi l-au forţat să plece în exil la Ryad (Arabia Saudită) în 2014.

În cursul a mii de lovituri aeriene, care nu au reuşit să-l readucă la putere pe Hadi sau să-i învingă pe rebelii houthi, peste 10.000 de yemeniţi au fost ucişi, în majoritate copii şi femei, şi mai mult de trei milioane au fost strămutaţi, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.