Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cod GALBEN de inundații. Cum se pregătesc autoritățile

Inquam Photos / Ovidiu Iordachi
Inquam inundatii Pechea

Începând de sâmbătă, 18 martie a.c., cu ora 16.00, până luni, 20 martie a.c., este în vigoare o atenționare hidrologică de Cod Galben pentru unele râuri din judeţele Alba, Arad, Bihor, Cluj, Caraş Severin, Hunedoara, Maramureș, Timiş, Satu Mare. Totodată, meteorologii au emis cod galben și pentru precipitații însemnate cantitativ și ninsori viscolite în zona montană și de vest a țării, pentru un interval de două zile (18-19 martie).

În acest context, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a transmis reprezentanților structurilor teritoriale, dar și prefecților din județele vizate de atenționările de cod galben, să monitorizeze permanent efectele din teren și să raporteze Centrului Național de Conducere Integrată al MAI orice situație de risc pentru populație.

Sorin Grindeanu, surprins la parastasul unui fost jurnalist: 'Am venit ca fost prieten' / VIDEO

În acest sens, efectivele MAI împreună cu autoritățile locale vor adopta toate măsurile pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă și vor avea pregătite mijloacele tehnice de intervenție la posibile inundații.

România, sancțiune DRASTICĂ din partea UE din cauza unei legi CONTROVERSATE

Echipe mixte formate din efective ale MAI și reprezentanți ai autorităților locale vor realiza activități de recunoaștere în zonele potențial a fi afectate, cu accent pe starea lucrărilor de apărare, evoluția debitelor și a nivelurilor cursurilor de apă.

În județele unde situația o va impune, se vor activa comitetele județene pentru situații de urgență în vederea gestionării integrate a tuturor aspectelor care reprezintă un pericol pentru comunitate.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă cetățenilor din zonele vizate de avertizări să se informeze permanent asupra schimbărilor meteorologice, să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere, pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale, precum și parcarea autoturismelor în zone ferite, pentru limitarea posibilele pagube generate de vântul puternic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.