Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

#Colectiv - Apelul parintilor eroului post-mortem Claudiu Petre

claudiu petre

#Colectiv Tragedia in care am pierdut un prieten virtual care a fost decorat post-mortem

content-image

Familia lui Claudiu Petre, victimă a tragediei din clubul Colectiv, a cerut prietenilor acestuia si face un apel la decenţă şi discreţie, rugandui si cerându-le reprezentanţilor instituţiilor publice, mass-media, societăţii civile şi persoanelor particulare să respecte dreptul la intimitate al familiei îndoliate.

Familia cere presei să se abţină de la a filma, transmite, prelua şi afişa imagini de la priveghi şi de la ceremoniile funerare, ca o dovadă de respect pentru memoria lui Claudiu, declarat erou naţional, precum şi pentru durerea familiei.

Mulţumiri pentru înţelegere!", se arata într-un comunicat de presă transmis, marţi, agenţilor de presa si mass-media

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti.

Decretele de decorare au fost semnate ieri, luni 02.11.2015 de Presedintele Klaus Iohannis şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, "în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti, încercând salvarea mai multor vieţi cu preţul sacrificiului suprem", se arată în comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială.

"Pentru dârzenia şi dăruirea lor, am decis să-i decorez post-mortem pe salvatorii Adrian Rugină şi Claudiu Petre. În clipele grele, de profundă suferinţă, ei au dat dovadă de un curaj extrem. Cu preţul propriei vieţi, au salvat alţi oameni din tragedia de vineri seară. A pune mai presus de sine dragostea de semeni este semnul unei virtuţi supreme, despre care învăţăm cu toţii. Ei au dovedit însă că a-ţi iubi aproapele ca pe tine însuţi nu este o doar o vorbă. Timpul lor nu s-a încheiat pentru că eroii nu pier niciodată! Dumnezeu să-i odihnească!", spune preşedintele Iohannis, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

Citeste aici...Ce anuntau organizatori evenimentului de la Club Colectiv "Goodbye To Gravity"

 

Numarul Victimelor de clubul Colectiv se tot schimbă de la o oră la alta. Numărul celor decedaţi a ajuns azi la 32, iar în spitale mai sunt internate 134 de victime dintre care 88 într-o stare foarte gravă. În această dimineaţă, o tânără de 27 de ani sa stins, fata care era internată la Spitalul Sf. Pantelimon a pierdut lupta cu viaţa.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.