Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania GlaxoSmithKline, acuzată de dare de mită în România

revista presei

Hotnews:

Una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, GlaxoSmithKline, care a primit o amenda record anul trecut de 3 miliarde de yuani (483 milioane dolari) pentru coruptie in China, se confrunta cu noi acuzatii de dare de mita catre medici in Romania, scrie Reuters. GSK a confirmat, intr-un mail intern, ca se afla in mijlocul unui scandal privind cereri de plati necuvenite catre medici . O copie a acestui email a ajuns in posesia Reuters. Compania cerceteaza presupusa luare de mita in Polonia, Emiratele Arabe Unite, Liban, Iordania, Siria si Irak. Cele mai recente acuzatii spun ca GSK a platit sute de medici romani intre 2009 si 2012 pentru prescrierea medicamentelor sale, inclusiv tratamentele pentru prostata Avodart si Duodart, dar si Requip pentru Parkinson. Potrivit e-mailului, medicii erau platiti teoretic pentru diferite discursuri. Trei medici din sase au tinut un singur discurs, desi au fost platiti pentru mai multe, in timp ce ceilalti trei, inclusiv cel mai bine platit, nu au tinut niciun discurs. Compania a oferit medicilor multe calatorii internationale si a facut platile catre ei sub pretextul participarii la consiliile consultative.

Evenimentul Zilei:

Victor Ponta și Klaus Iohannis ar trebui să-și întrerupă concediile (prelungite) și să caute un acord pentru reducerea fiscalității și promovarea noului Cod Fiscal. Ceea ce se întâmplă acum este cel mai rău lucru posibil. Pe de-o parte s-a dat drumul la cheltuielile populiste: dublarea alocațiilor pentru copii și pensii speciale pentru aparatul de represiune, diplomați și funcționari parlamentari. Se pregătește majorarea cu 71% a salariilor din sectorul bugetar (deși chiar ministrul de Finanțe Teodorovici spune că aproximativ 20% din aparatul administrativ taie frunze la câini și lucrează efectiv circa o oră pe zi). Pe de altă parte, Guvernul Ponta s-a plasat pe o poziție inflexibilă și a anunțat că va trece prin Parlament Codul Fiscal fără absolut nicio schimbare... Ceea ce ar trebui să facă președintele Iohannis ar fi să așeze la masă toți actorii relevanți – Guvern, liderii PSD și PNL, precum și BNR - și să-i pună să negocieze până ajung la un acord. Nu se poate reduce TVA-ul la 19%, e prea mult? Bine, poate reușim să-l ducem în 20%, dacă tăiem o parte din cheltuieli. Chiar și 21% este mai bine decât acest 24% din vremea guvernării Boc. Sunt discuții tehnice, complicate, dar ele pot fi finalizate, dacă toți actorii politici sunt interesați de economia României. Iohannis nu trebuie să învețe toate detaliile tehnice, ci să organizeze cadrul discuțiilor și să intervină în momentele sensibile.

Ziarul Financiar:

Creditele noi contractate de persoane fizice şi companii au atins un nivel record de 5,4 miliarde de lei luna trecută, în creştere cu 50% faţă de iunie 2014, fiind depăşit cu o sută de milioane de lei recordul anterior, stabilit în primăvara lui 2008, chiar înainte de izbucnirea crizei financiare. Creşterea creditării este susţinută exclusiv de împrumuturile acordate popu­laţiei, pentru consum şi achiziţii de locuinţe, în timp ce pe segmentul com­paniilor încă există fluctuaţii lunare. Creditele de retail în lei au însumat 3,2 miliarde de lei luna trecută, nivel dublu faţă de cel din iunie 2014.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.