Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord, amenințare FĂRĂ PRECEDENT la adresa ONU. Ce vrea să facă

www.nasul.tv
Kim Jong Un

Coreea de Nord a ameninţat marţi cu acţiuni 'fizice' ca răspuns la adoptarea de către Consiliul de Securitate al ONU a unei noi rezoluţii cu sancţiuni, calificând acest demers drept un 'act terorist' dirijat de SUA împotriva Phenianului, relatează agenţia de presă sud-coreeană Yonhap.

Această declaraţie venită din partea Comitetului de pace al Coreii de Nord în Asia-Pacific intervine la o zi după ce regimul de la Phenian a denunţat sancţiunile ONU ca urmare a noilor sale teste de rachete cu rază lungă de acţiune şi a ameninţat cu represalii Washingtonul. 

"Inamicii nu trebuie să uite că suntem gata să luăm măsuri strategice nemiloase, care implică acţiuni fizice, prin mobilizarea deplină a puterii noastre naţionale", a declarat un purtător de cuvânt al comitetului menţionat, citat de agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, potrivit Agerpres.

Plan de avarie. Cum se pregătește o guvernare fără ALDE. Ordinul lui Dragnea înainte de plecarea în concediu


Comitetul pentru pace în Asia-Pacific este o structură afiliată Partidul Muncitorilor din Republica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord). 

Phenianul a ameninţat luni SUA cu acţiuni dure, acuzând Washingtonul de comiterea unei 'crime odioase' împotriva RPDC. 

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă noi sancţiuni împotriva Coreii de Nord ca urmare a celor două teste cu rachete balistice intercontinentale (ICBM) efectuate în iulie. Măsurile, inclusiv interzicerea tuturor exporturilor de cărbune, au ca scop reducerea cu o treime a veniturilor anuale ale exporturilor nord-coreene în valoare de 3 miliarde de dolari. Rezoluţia care prevede sancţiuni împotriva Coreii de Nord este a opta de acest gen adoptată din 2006, când Phenianul a efectuat primul său test nuclear. 

Coreea de Nord a declarat că armele sale nucleare nu fac obiectul unor negocieri şi că va continua să combine politica sa de dezvoltare a armelor nucleare cu cea economică, cunoscută sub numele de politică 'byongjin', notează Yonhap.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.