Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu: `Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în această viață`

bebelusul.ro
bebelus

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susține că natalitatea ar fi condiționată de situația economică. El nu susține că oamenii nu fac copii din cauză că nu au cu ce să-i întrețină, ci dimpotrivă... Copiii sunt făcuți de cei care au ”un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență”.

Beneficii fructului MINUNE: Ce boli combate dacă îl consumi

„Copiii se fac pentru părinți. Dacă îmi spuneți mie că cei care fac copii au în cap perpetuarea speciei sau demografia României... O să vă spun ceva greu de înghițit. Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în această viață”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

„Când oamenii au o viaţă foarte încărcată, foarte completă profesional, sentimental, personal, nu mai simt nevoia să facă copii. Cei care fac copii mulţi sunt săraci, nemulțumiți în raport cu societatea, care nu au reuşit să realizeze lucrurile pe care le-au dorit şi încearcă să trasfere ratarea lor copiilor: să facă el/ea ce nu am făcut eu, să aibă el/ ea ce nu am avut eu şi mai ales să am un sprijin la bătrâneţe”, a adăugat jurnalistul.

„Într-o ţară că Finlanda, bătrânii nu au nevoie de copii, n-au nevoie de toiagul bătrâneților lor. Au bani din pensie. Să vedem spre ce duce această grijă excesivă a statului faţă de anumite categorii de cetăţeni”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

În fața reacțiilor de condamnare, jurnalistul a revenit într-o altă ediție a aceleiași emisiuni cu precizări:

”Cosmin Prelipceanu: Ați stârnit rumoare și îngrijorare în rândul celor care cred că se fac copiii din dragoste.

Cristian Tudor Popescu: Numai din dragoste. Exclusiv. Dar nu, din iubire chiar. Că iubirea e ceva mai mult decât dragostea, pentru că iubirea nu poți s-o faci. Dragoste poți să faci, dar nu poți să faci iubire.

Da, am fost, vă mărturisesc, uluit de tsunami-ul pe care l-a declanşat ce am discutat noi în finalul emisiunii trecute. Eu am spus atunci niște lucruri foarte simple şi precise. Am spus că atunci când oamenii au grad ridicat de satisfacţie în legătură cu viaţa - de natură financiară, profesională, ca poziție socială -, sunt mai puţin dispuşi să facă copii. Și-am dat exemplu nu România, ci Finlanda. Ar fi fost și ilar să dau exemplu România, că noi n-am ajuns la nivelul de viață al Finlandei. Acolo, asta se întâmplă: scade natalitatea exponențial, cu toate că nivelul de viață, educația sunt printre cele mai ridicate din lume. Am dat acest exemplu. Și am mai spus: oamenii sunt înclinați să facă copii atunci când au un grad scăzut de satisfacție în legătură cu viața pe care o duc, când au frustări, când se ratează și vor să compenseze asta prin copii. Dar n-am spus niciun moment că acesta este singurul motiv pentru care poţi să faci copii. Am enunțat unul.”, a fost dialogul dintre cei doi la Digi 24.

Reacțiile pe marginea acestui subiect continuă și azi pe rețelele de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.