Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza din Spania se adâncește! Parlamentul catalan sfidează decizia Curții Constituționale. Ce decizie au luat parlamentarii

Catalan News Monitor
catalonia

Parlamentul din Catalonia se va reuni luni aşa cum intenţiona să o facă, în pofida suspendării şedinţei, ordonată de Curtea Constituţională spaniolă, a anunţat vineri un consilier regional însărcinat cu afacerile externe, citat de Reuters, scrie agerpres.ro

Întrebat de radio BBC, Raul Romeva a răspuns că parlamentarii catalani vor decide cu această ocazie dacă este cazul să proclame independenţa Cataloniei, pe fondul tensiunilor între cei care susţin independenţa acestei regiuni bogate din nord-estul Spaniei şi guvernul central de la Madrid.

ALERTĂ - Omul de afaceri Florian Walter, audiat la DNA Ploiești


Curtea Constituţională a Spaniei a suspendat joi sesiunea parlamentară programată pentru luni la care se aşteaptă ca liderii locali să declare unilateral independenţa Cataloniei faţă de Spania în urma unui referendum privind autodeterminarea duminica trecută. 

Această decizie a fost luată în urma contestaţiei depuse de Partidul Socialist din Catalonia (PSC), care se opune secesiunii. 

"Parlamentul va discuta, parlamentul se va întâlni. Va fi o dezbatere şi acest lucru este important", a declarat Romeva la BBC, întrebat despre ce se va întâmpla luni. El a apreciat că această criză între Madrid şi Barcelona ar putea fi soluţionată numai prin mijloace politice şi nu prin mijloace judiciare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.