Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu ce se diferențiază ISIS de al-Qaida

EUROPOL

EUROPOLISIS a dezvoltat un nou stil de a-și purta războaiele teroriste, capabil să întrețină atacuri la nivel global, dar totodată părând a se concentra pe Europa în mod particular. Dacă al-Qaeda țintea obiective simbolice cu o însemnătate aparte, precum Turnurile Gemene, Statul Islamic se concentrează pe ținte simple (soft targets), dar care seamănă panica printre cetățenii țărilor afectate.

Directorul EUROPOL, Rob Wainwright a susținut un discurs cu ocazia deschiderii unui centru contra terorismul, declarând că este pentru prima dată când liderii europeni decid înființarea unui centru transnațional care să lupte împotriva terorismului.

Ultimul raport EUROPOL arată că Statul Islamic pregătește noi atacuri pe teritoriul țărilor membre UE. De asemenea, teroriștii par să fi dezvoltat un nou stil de luptă, concentrându-se pe „ținte simple” care pot provoca panică în rândul maselor de oameni, anunță BBC.

Wainwright a susținut că peste 5000 de cetățeni europeni s-au radicalizat luptând în afara țării lor, dar că o mare parte dintre aceștia s-au întors înapoi acasă. Un procent important din recruții străini ai ISIS au fost diagnosticați cu probleme psihice, anterior aderării lor în organizația teroristă Statul Islamic.

EUROPOL este format dintr-o echipă de aproximativ 800 de persoane, care colaborează cu organele de ordine abilitate din 27 de țări membre UE  precum și din alte țări din afara granițelor Uniunii, pentru combaterea criminalității.

Ultimul raport EUROPOL poate fi citit integral aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.